Leta i den här bloggen

Sidor

19 aug. 2014

Välkommen till 4a!

Hoppas att ni kommer utvilade och fulla med energi för att börja en ny tid i era liv; mellanstadietiden. Tiden mellan att vara barn och att bli tonåring. Det innebär mer frihet och mer ansvar.

Vi två som kommer att vara dina mentorer heter Stina Olsson och Nina Isberg Lindblad. Du kommer att ha matte och NO med Stina och svenska, engelska och SO med Nina. Sedan kommer du att träffa andra lärare i t.ex idrott, elevens val, slöjd... Vissa har du kanske träffat tidigare, andra blir nya för dig.

Varje tisdag morgon har vi klassmöte (KM) då träffar vi två er tillsammans. På KM-tid har vi klassråd varannan vecka och varannan vecka fylls det med annat innehåll. Hela mellanstadiet har KM-tid samtidigt så ibland kommer vi att ha gemensamma samlingar.

Det första vi kommer fokusera på är att få en härlig grupp trygga, glada och nyfikna barn! Ni är 21 st från 3a + ett tillskott på 6 st nya kompisar. Vi passar på att önska de nya extra varmt välkomna och vi ska göra allt för att ni ska trivas!

Parallellt med att få till en bra klass kommer vi lära oss nya rutiner, ingå i ett klassansvar, få hemarbete/läxor - ca 4 st/vecka. Varje fredag kommer ni att skriva upp "Info" i er egen Agenda för nästkommande vecka; läxor, utflykter, prov och annat som du bör hålla koll på. Denna bok vill vi att dina föräldrar också tittar i varje vecka. Här kommer du också att utvärdera då och då.

Vi skickar inte ut några nyhetsbrev eller dyl via mail. Vi lägger ut allt av vikt på vår blogg: rodaberg.blogspot.se. Registrera din e-postadress; din egen om du har + be dina föräldrar att göra detsamma - då missar ni inget!

Vi kommer att ställa rimliga krav på dig och utgå ifrån att du eller dina föräldrar hör av sig om det inte skulle kännas så. Vi utgår också från att du gör ditt bästa och om du inte förstår vad som förväntas, så frågar du.

Ditt vanliga schema börjar inte gälla förrän på måndag, då med idrott första lektionen med Micke och därefter elevens val med Bridget (mentor för klass 4en) i sal A437. Vi kommer att gå rundvandring i morgon, torsdag så oroa dig inte - du kommer att hitta.

Torsdag 21/8: Vi börjar kl 9.00 i klassrummet och kommer vara på skolan hela dagen. Vi slutar 13.30 då är det dags för Klubben, dit vi hoppas att så många som möjligt ska gå efter skoltid. Föräldramöte kl 17-18.30.

Fredag 22/8: Samling kl 9.00 i klassrummet. Sedan går vi till Hagaparken med 4en, 5a och 5en och har roligt tillsammans. Medtag kläder efter väder samt matsäck. Vid ösregn stannar vi kvar på skolan. Men fortfarande med matsäck. Lunchen i matsalen är avbokad.

Varmt välkomna till oss!
Stina och Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar