Leta i den här bloggen

Sidor

11 mars 2016

Veckobrev v.10

Hejsan!
Nu har vi haft en underbar vecka! Jo, för att på måndag kom vi tillbaka från sportlovet.

Andra dagen hade vi BB, vi skulle skriva om våra sportlov. Man kunde skriva om en en händelse från sitt sportlov eller sitt hela lov. Man skulle också få med så många adjektiv man kunde.

På kvällen hade Ninis och Olis "föräldramöte" om hur klassen har blivit. Vi skrev brev till våra mammor och/eller pappor om hur skolan är, om vad vi har bidragit med, och en önskan. Föräldrarna fick också svara på våra brev som en feedback.

På onsdagen hade vi lyx och fick börja klockan nio. Vi läste upp våra "Sviken-berättelser". Vissa fick säga "pass" eftersom en del av berättelserna var självupplevda. Efter det gick vi till Haga. Vi hade jättekul! Vi hade också tagit med oss matsäck så vi satt i "LillHaga", en liten lekplats i Hagaparkens skog och åt den goda lunchen. Efter det lekte vi lite till och sedan begav vi oss hem. Vi hade NO och Ola lärde oss om massa fåglar, det var väldigt intressant!

På torsdagen så hade vi först engelska, vi jobbar med grupparbeten och det är SUUUUUUPERKUL, alltså vi ska ha egna engelska redovisningar om ämnet och bestämma exakt hur man vill!!!! Efter det hade vi idrott och då spelade vi volleyboll och tränade in i bomben!
På SO:n hade vi samhällskunskap och pratade om arbeten. Vi hittade på intervjufrågor som vi ska ta med hem och intervjua mamma eller pappa. Det är läxa till onsdag.

Idag har vi haft musik! Vissa kompade med gitarr och vissa sjöng. En av låtarna hette "Yellow submarine" av The Beatles. Sedan hade vi engelska och fortsatt att skriva fakta om vårt/våra engelska projekt.
Efter det hade vi News! Det blev rysande inrikes till övertygande sport som Thu och Edvin berättade om. 

Under dagen har vi spelat upp våra intervjuer där vi fick fantisera att vi var reporter/bergsklättrare. Till lunch blev det spagetti och köttfärssås. 
Efter lunch fick vi se en film om regeringen. Efter filmen pratade vi om vad som är lättast, historia eller samhällskunskap. De flesta var överens om att historia var lättast eftersom det finns fler böcker om då-tiden och att det ibland kan var svåra ord i samhällskunskap men det beror också på vad man är intresserad av.


NinaInfo.
Veckan har varit bra. Tack för bra uppslutning på f-mötet i tisdags!

Nästa vecka på fredag ska jag på kurs så klassen har vikare då. Läxor och annat skriver vi upp under torsdagen liksom veckobrevet publiceras den dagen.

Trevlig solig Helg!
Isabel, Ica, Issan, Nina och Ola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar