Leta i den här bloggen

Sidor

13 jan. 2017

Första veckobrevet sista terminen i sexan!

Hej!
I onsdags började vi skolan igen. Det märktes att vi hade haft lov för alla var tysta och trötta. Vi började skolan med musik. Vi fick reda på att vi ska jobba med keyboards och ha ett prov om vilka instrument är i vilka instrumentfamiljer om två veckor. Men när vi hade riktiga lektioner började vi lite lätt med bara information.   
Vi slutade dagen med b-språk. På spanskan hade vi repetition, på franskan kollade vi på film och på tyskan pratade vi om vad vi gjorde på lovet.
På torsdagen hade vi bara NinaStina. På svenskan skrev vi om våra jullov. Sedan började vi förbereda en liten sak till öppet hus som ni får komma och se nästnästa lördag!
Efter lunch, så läste vi upp texterna om våra jullov i grupper om tre. På matten jobbar vi just nu med de 4 räknesätten. 
Vi började även med fysiken nu och gjorde ett experiment, det var att Stina skulle släppa en bok från tre olika höjder och
vi skulle lista ut vilken som gjorde mest ljud när den nuddade marken.
På fredag morgon hade båda grupperna slöjd, den här terminen bytte vi så de som hade syslöjd har nu träslöjd. Efter det hade vi idrott och den här veckan började vi lätt med tre lekar: Rock, Paper, Scissors var en av dem. Då skulle vi köra sten, sax, påse på engelska. Om man vann skulle man springa till nästa hörn och köra mot någon annan. Efter lunch kollade vi på en film om mobbning, för just nu jobbar vi med Hur Man Lever Tillsammans, på SO-lektionerna. Vi jobbade i slutet av dagen med My Study Web på laptopsen.



NinaStina Info.
På onsdag blir det ett test på de 4 räknesätten. Alla tränar på sina svårigheter. Är det klurigt så kan man leta informationsfilmer på youtube med genomgångar (tex kort division) eller på My Study Web.
Lägsta E-nivå är att man kan räkna alla fyra räknesätten med tal utan decimaler. 


Från och med nu gäller en fast läxa varje vecka till fredagar - att jobba med det/de ämnen som man känner mest behov av på My Study Web! (om inte NinaStina sagt något annat).

Vecka 4 blir det utvecklingssamtal och på lördagen 28/1 är det öppet hus, välkomna! Kompensationsledig blir måndagen som ligger i anslutningen till den helgen dvs 30/1.


Trevlig Helg!
önskar
Egon, Isabel, Ebba och NinaStina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar