Leta i den här bloggen

Sidor

12 dec. 2014

Terminens sista veckobrev med info fram till vecka 2!

Hej på er!

I måndags hade vi idrott på morgonen. Då hade vi träningar med räck som halva klassen gjorde i taget. Den andra halvan av klassen gjorde träningar på mattor som kullerbyttor, bakåt kullerbyttor och hjulningar. Efter gymnastiken så hade vi elevens val. Då började vi kolla på: The Muppets Christmas Carrol.  Sen hade vi en halvtimme NO där vi gjorde klart kemilådan och tog reda på vad det var för pulver i burkarna som vi har jobbat med på no-lektionerna. På matten jobbade vi med att bygga rätblock och kuber och rita av dem.

I tisdags hade vi glostest och det var 15 stycken som hade alla rätt. Det var superbra! 
Vi hade klassråd också. Då gick vi igenom hemlig kompis, och alla visste vilka dom hade! Vi har också varje dag öppnat en lucka i julgranen med kulor i från bilden som klassen gjort, läst en dikt, öppnat ett paket och den som vi drog fick lite choklad från chokladkalendern! På tisdagen läste några i klassen upp This is me eller This is my friend på engelskan. 
I onsdags hade vi ordklassförhör i svenska läxa och det gick sådär för oss. Det var några som blandade ihop adjektiv och verb, annars gick det väldigt bra. På engelskan så gick vi igenom veckodagarna, månaderna och siffrorna upp till 150 på engelska. På idrotten så hade vi träningar där vi fick göra saker med sex personer i samma grupp och vi började med pyramiden där tre personer fick stå på botten på knä, två personer på dom och en på toppen.

I torsdags så hade vi slöjd på morgonen när vi skulle göra kuddar på syslöjden och på träslöjden så skulle man göra klart sina trälådor. Efter slöjden så hade vi so där vi jobbade med medeltiden och sen hade vi eget arbete. Sen hade vi mattetest på matten på kapitel 3 som vi jobbat med under december.

Fredag Idag har vi tittat på luciatåget, det var väldigt fint. Det var i en halv timme. Och efter det bjöd dom oss på pepparkakor.

Vi har också jobbat klart med medeltiden och vi hade ett litet förhör på det. Det gick bra! Vi lärde oss om digerdöden m.m. 
Och efter lunch hade vi News, skrev in info för sista och första veckan och tränade till avslutningen.

NinaStinaInfo
Om era barn vill få tillgång till skolans wifi (före och efter skoltid) - kolla här: Students can now create their own wireless account for their phones etc.
This is the link they need for this process: https://egenenhet.stockholm.se/
They need to login with their school  ID (e.g. ab12345).
Details will be sent to their school email (e.g. ab12345@elev.stockholm.se) and they have 24hrs to activate it.


Det är ett gäng som är lediga/sjuka som missade filmen vi såg på SO:n: "Medeltiden - kungar, drottningar och kampen om makten". Kolla på den från sli.se samt be era föräldrar om att bli förhörda på medeltidsfrågor i läseboken (sista sidan).
Nästa vecka skriver vi inget i Veckologgen utan nu har vi skrivit för vecka 51 och vecka 2. Det blir heller inget veckobrev nästa vecka.

Måndag och tisdag är vanliga skoldagar. 

Onsdag är det julpyssel ihop med 4en på fm. Sedan ska vi städa, träna till avslutningen och fixa i klassrummet.  Efter lunch tittar vi på innebandymatcherna: lärarna mot elever åk 6 och åk 9. Idrotten utgår så vi slutar 13.45. Vill man inte titta på matcherna är klassrummet öppet.

Torsdag är klassdag mellan 9-13.30. Ta med lite mysigt julfika! Vi ska utvärdera, träna inför avslutningen och titta på film!


På fredag är ni välkomna till avslutningen! 

Vi börjar 8.20 på balkongen utanför klassrummet (barnen samlas kort i klassrummet för närvarokoll och hämta ljus). Eleverna står vid räcket och ni får försöka hitta plats bakom dem/ utanför musiksalen. Efter en gemensam stund går vi in i klassrummet och har vår egna avslutning. Förbered er på något stämningsfullt!

2015! Efter ett underbart härligt jullov ses vi sedan här igen utvilade torsdag 8/1 kl. 8.20. Då börjar det med slöjd och sedan kommer en vikarie för Nina som är ledig ett par dagar extra in på terminen. OBS! Onsdag är skolan stängd för studiedag.


Alla som är lediga runt jul ansvarar för att ta igen förlorat arbete. Ni är ovanligt många som är lediga så NinaStina har svårt att hålla koll på er alla...


Trevlig tredje advent...


och fjärde advent!

Och...  God Jul!


Önskar Egon, Cora och Elias + NinaStina



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar