Leta i den här bloggen

Sidor

5 dec. 2014

Veckobrev v49

Hejsan!
Nu ska vi berätta om veckan som gått...

Måndag
Vi har haft idrott. Vi gjorde par-övningar där man skulle göra olika gymnastik grejer tillsammans.

Tisdag
Vi hade glosförhör i engelska, det börjar bli fler och fler som får alla rätt nu! Om läxförhöret går bra nästa vecka så får vi ingen läxa veckan efter! Vi delade ut ett paket, supermysigt är det när det är mörkt i klassrummet och när ljusen är tända 

Onsdag
Vi läste upp våra BB för varandra, i våra bänkgrupper. Vi skulle ta ut det gulligaste julsagan som skulle få läsa upp för klassen. Vi hade även idrott och vi lekte apan och krokodiler.

Torsdag
På SO:n har vi jobbat med helgon och pilgrimer. Vi fick höra sagan om Lucia och vad som hände med henne. På sy-slöjden så gjorde några klart kuddarna och de andra broderade. På träslöjden så gjorde några klart lådorna. 

Fredag
Idag har vi jobbat med SO. Vi jobbade om kungar och hur Finland blev Sverige. Sex personer fick läsa upp This is me! Det gick jättebra. Och vi hade News! det gick jättebra. Vi har också utvärderat det gick också väldigt bra! På fredagen har vi också öppnat tre paket för vi öppnar Lördag och Söndag. 
Ha en trevlig helg!!

NinaStinaInfo.
Då så, nu är det bara två veckor kvar innan 1/6 del av mellanstadiet är klart. Heja oss vad duktiga vi är/har varit! 

tisdag kommer en av min x-elever som går på Södra Latin hit och gör en språkundersökning i klassen. Hon plockar ut en mindre grupp i taget och ställer frågor om vad de använder för språk och lyssnar på dem när de talar. Jag har bett att få ta del av undersökningen när den är klar :) Hon gör samma sak i åk 1 och åk 7, för kunna se hur språket förändras. (Jag vet inte om det är just här på Rödaberg hon utför undersökningen i åk 1 och 7.)

onsdag är det förhör på tre av nio ordklasser. Vi har jobbat med substantiv, verb och adjektiv. Tips hur man repeterar det bäst: Läs först i språkläran (34-40 + 50-54) + repetera uppgifterna i arbetsboken (26-29, 35-38, 50-53). Stötta och förhör era barn eller så kanske era barn kan kolla hur mkt ni kommer ihåg ;). Lycka till!

Fredag 12/12: Luciatåget har åk 5 ansvar för i år. De tränar för fullt så det blir säkert lika vackert som det brukar vara. Vi samlas kort i klassrummet 8.20 innan vi går ner klassvis och letar upp våra placeringar. Vuxna är välkomna att beskåda från balkongerna.
Luciabandy: lärare-elever åk 6 och åk 9 är flyttad till onsdag 17/12. Denna dag kör vi litet julpyssel fm tillsammans med 4en.

Vi vill passa på att rekommendera en rolig och säker sida på nätet "10Monkeys" där man kan öva matte! Lösenordet för Rödabergsskolan är: MIJWR
10Monkeys

Jag har bokat besök på stadsbiblioteket i januari för rundvandring och boktips. Har alla lånekort på stadsbiblioteket? Om inte, klicka här och skriv ut, fyll i och skicka tillbaka till mig!

klassdagen 18/12 ska vi se en film och julfika tillsammans. De som har en film som passar både killar och tjejer, är ca 90 min lång och anpassade för 10 års åldern kan ta med filmförslag till torsdag nästa vecka så ska vi rösta fram torsdagsfilmen :)







Trevlig Andra Advent!
Önskar Amelie, View, Linda, 
Karla och NinaStina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar