Leta i den här bloggen

Sidor

27 mars 2015

Veckobrev v.13 och v.14!


Hej!
Hoppas allt är bra! Härligt! Vi  har börjat jobba med landskap 2 nu. Landskap 1 skulle vara klart igår. Man kommer minst att fördjupa sig i 3 landskap. Vi jobbade med 4en i onsdags på SO:n. Vi kommer bli jättebra på geografi på engelska också.

Huset, kapitel 9 handlar om ett rykte som har uppstått i huset. Nu har Nina rättat 9x25 kladdar sammanlagt.(Så jag har blivit jätteduktig på att rätta!/nina) Huset är det som gäller och kapitlet heter "Ryktet". Nu är det bara två kapitel kvar att skriva på i Husetboken!

Som ni kanske vet har era barn kanske berättat att det var Crazy Friday i dag och då skulle man ta med sig fika. Vi hade det jättekul och vissa klädde ut sig till varann och det var några som klädde ut sig till en superhjälte och någon som var en katt.
Temat var "Heroes" och då menar vi att om man gillar matte och är bra på matte till exempel så kan man klä ut sig till "Mattehjälten". Det här är bara på skoj! Men du kanske är en hjälte för dig själv! 



Batterijakten är slut. Den slutade 25 mars. Vi hade 52,5 kilogram tillsammans med hela klassen. Vi har nog inte vunnit, men det vet vi inte än. Det är Stina som har koll på det så om ni undrar kan ni fråga Stina (Eller kika in på batterijakten.se om det har kommit något resultat!/Stina) 

Förra veckan när vi åt lunch så fick vi autograf och små bakelser av Sigrid, hon har varit med i Sveriges mästerkock.

Vi hade annorlunda eng-läxa i tisdags. Vi skrev i NB istället för glosor. Vi skulle skriva om en vän man hade mött någonstans i USA och det fanns olika alternativ.


Vi har övat på MA, vi har fått lappar som det stod olika uppgifter på som man skulle göra. Vi skulle träna på det som Stina tyckte att vi behövde träna på. Nästa vecka är det test igen på kapitlet Tid.

Nästa vecka är det bara 4 dagar i skolan för att på nästa fredag börjar påsklovet.

Vi slutade veckan med gofika och kollade på en parodi från melodifestivalen.









NinaStinaInfo.
Veckan har rullat på med en superfart. En vecka kvar till påsklovet bara! Nästa vecka skriver vi inget veckobrev så håll till godo med detta.
 
Vi har mattetest på kapitlet om Tid på torsdag. Träna, träna och be en förälder att kolla genom läxan så ni kan allt!
Våra fina böcker om "Våra Liv" har kommit! Nu håller klassföräldrarna på att planera ihop hur vår Bokrelease ska se ut :) Mer info kommer från dem men vi tror att datumet är tisdagen 21/4! 








Ha en härlig dag & en god fortsättning på helgen!
Vi passar också på att önska Glad Påsk 
eftersom det inte kommer något veckobrev nästa vecka.

önskar Edvin, Samuel, Leja och Ica
+ NinaStina :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar