Leta i den här bloggen

Sidor

3 mars 2015

Batterijakten!



 
 

Vi i klass 4A ska delta i Batterijakten!

Vi vill rädda miljön och gärna vinna fina priser också...   :)

Jakten i korthet:

  1. Skolklassen samlar in så många hushållsbatterier de kan.
  2. Batterierna lämnas in på Clas Ohlson, som väger batterierna och ger ett klistermärke per 500 gram. Ni ansvarar för inlämningen själva. Batterierna måste lämnas in senast den 24 mars! Kan ni inte lämna in så kanske en kompis kan ta med era batterier. Klistermärkena lämnas till Stina.
  3. Klassen registrerar sin insamlade vikt på Batterijakten.se
  4. Nytt för i år är även att vi utser länsvinnare – alla elever i den bästa klassen i varje län kommer att få ett pris, och klassen får ett fint diplom.
  5. Den klass som samlat in flest batterier i vikt/elev vinner Batterijakten. Priset är surfplattor till alla elever i klassen (max 35 st). Dessutom får skolan tre surfplattor.
  6. Vinnarna presenteras med tårtkalas 15-16 april på sin skola.


Reglerna som gäller är att:




• vi endast kommer att lämna in batterier som använts i hemmet, det vill säga lösa småbatterier och engångsbatterier som kommer från hushåll eller liknande privat bruk. Vi kommer inte att hämta batterier i butiker eller från annan näringsverksamhet som själva har en egen returinlämning. Grannar eller släkt och vänner får givetvis bidra!

• vi endast kommer att lämna in lösa småbatterier och engångsbatterier, INTE uppladdningsbara batterier, bilbatterier eller produkter som innehåller inbyggda batterier.

• vi kommer att tejpa båda polerna på knappcellsbatterier och rena litiumbatterier, antingen med de etiketter som vi får från Batterijakten, eller med vanlig tejp. VIKTIGT! Annars tar Clas Ohlson inte emot dem.









• trasiga batterier ska man inte ta i med händerna. Tvätta händerna om ni fått batterisyra på dem! (Kemiregel!) Trasiga batterier lämnas inte till Clas Ohlson utan till återvinningsstationen.


Mer info finns på:
http://batterijakten.se/



Samla samla!!!   :)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar