Leta i den här bloggen

Sidor

8 maj 2015

Veckobrev v.19 och v.20

Hej!

I måndags hade vi gympa på första lektionen och då  var vi utomhus och spelade fotboll och stötte kula. Sen när vi kom tillbaka hade vi elevens val och läste hela lektionen.  Efter elevens val så hade vi utvärdering om våra grupper som vi har varje vecka. Sen gick vi ner och åt lunch. När vi kom upp igen från lunchrasten så hade vi NO och jobbade med 4en med att tillverka ett par elektriska spel som är på engelska och svenska. Efter det hade vi ett pass i matte sista timmen och fick jobba med allt på divisionskapitlet. Vilket innehöll kort division, repetera sidan mm. Nästa onsdag blir det test på division!

Tisdag 
I tisdags jobbade vi med våra individuella utvecklingsplaner på klassmötestiden. På svenskan jobbade vi med tj-ljudet. Sedan hade vi engelska och jobbade med workbook och textbook. Vi hade också lite matte och no. 

Onsdag
På NO:n fick vi testa allas elektriska spel med 4:en. Vi gjorde ett spel på svenska och ett spel på engelska. 

Vi hade SO med 4en om Sverige.
I onsdags hade vi också idrott. Vi gick till Hagaparken och tränade till friidrottsdagen. Vi tränade på kast med liten boll, stöta kula och vi joggade. 

Torsdag
I torsdags jobbade vi med något annat än hundraklubben på matten (ett "test" där vi får göra hundra multiplikation eller divisions tal på en kvart). Istället så gjorde Stina nitton olika divisionstal. Sedan skrev hon ett namn på tavlan bredvid en av uppgifterna som man då skulle skriva facit till. Vi hade också lite redovisning av en grupp som skulle göra djurredovisningar på engelskan. Vi har också gjort lite olika test i svenska under veckan; läsförståelse, stavning mm.

Fredag
På fredagen fick vi jobba vidare med djup på bilden. Vi fick också lyssna på resten av "Animals" redovisningarna. Sen jobbade vi vidare på SO-planscherna. Alltså de som vi redovisade lite om på bokreleasen. Vi jobbar också med frågekort om Sverige. Efter lunch så fick vi göra klart huset ifall man inte hade gjort klart alla bilder eller texter. Boken ska snart bindas ihop...


NinaStinaInfo
Det har varit lite gungigt, både i klassen och i skolan i veckan. Idag njuter vi av en lugn och mysig fredag och genast känns allt mycket bättre! Finns det tid för er vuxna att hitta på någon mysig tjej-/kill-/klassaktivitet utanför skolan innan sommarlovet skulle säkert barnen uppskatta det! Här i skolan händer det mycket skoj framöver...

Tisdag 12/5: Friidrottsdag på Kristineberg. Vi samlas kl 8.20 i klassrummet för att åka tillsammans till "Krillan". Vi är tillbaka vid Odenplan kl 13.30-13.45. Kom ombytta i kläder för väder, medtag matsäck och extra dricka.

Nästa vecka jobbar Nina och en kollega med schemaläggningen inför nästa läsår. Hon kommer sedan att vara borta ett par dagar till i maj/juni pga detta arbete. Klassen får alltså vikarie i hennes ämnen. 

Onsdag 13/5: Matteprov division 

Torsdag 14-15/5: Kristi Himmelsfärd, skolan är stängd! Ledigt! :)

Tisdag 19/5: "Hagajoggen". Hagajoggen innebär att hela mellanstadiet kommer att springa så många varv de orkar runt ett område vid Koppartälten i Haga. Ett varv är ca 900 meter.  Barnen kommer att fråga hemma om de kan få bli sponsrade för varje varv. Varför inte fråga mormor, farfar eller en granne också? :)
T.ex. 2-10 kr/varv kanske kan vara en lämplig summa? Ju fler varv man springer desto dyrare blir det... Minimum brukar vara 4 varv, många springer mycket mer. Dessa pengar går oavkortat till klasskassan!  
Vi har vanlig lektion först 8.20-9.00 samt efter lunch 12.10-14.15. Vi går alltså till Hagaparken mellan ca 9.00-12. Vi får matsäck från matsalen och kom till skolan i sportkläder och bra springskor! Extra dricka kan vara bra att ta med!

Torsdag 21/5 åker vi ner till Kungsträdgården vid första rasten för att kolla runt på avslutningen av kulturprojektet "KUL 14/15". Där kommer vår fina bok finns med bland många andra. Det blir uppträdanden mm :)




Trevlig långhelg!
önskar Elias, Cora, Egon
 och NinaStina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar