Leta i den här bloggen

Sidor

22 jan. 2016

Veckobrev v3.

Hej!

På första gympan blev vi indelade i fyra grupper och tävlade i två grenar. Vem som kunde sitta längst i Jägarstolen och vem som kunde hänga längst i en "stång/bom". Vi spelade också krabbfotboll. Det är samma som fotboll men man måste gå i krabbgång istället.


På andra gympan hoppade vi trampolin. Vi var uppdelade i tre grupper och när en grupp hoppade så spelade de andra två badminton. Det var roligt. På slutet satte Marie, vår gympalärare, ihop ett långt trick som de som ville fick testa att göra.


På svenskan har vi jobbat med "ELK" (en läsande klass). Vi fick i våra arbetsgrupper en bit ur boken "Mio min Mio" av Astrid Lindgren. Då skulle vi läsa den och stryka under de känslor som framgick i texten.


Vi hade terminens första glosförhör på engelska. Det gick väldigt bra för de flesta i klassen.


Vi träffade klass 8a eftersom att vi ska ha ett projekt med dem i hållbar utveckling och i grupper skapa framtidens hållbara skola i en modell. Det var grupper som Micke (8as lärare) och Nina hade delat in. Vi ska också delta (med några modeller)  i Naturhistoriska riksmuseets tävling. Det kommer att bli kul!


Vi har även haft SO-förhör. Vi hade prov på Kristendomen och skulle även kunna veta lite grann om de andra stora världsreligionerna. Det var 15 frågor och man kunde totalt få 32 poäng. Det var olika många poäng man kunde få på olika frågor.  Nina har redan rättat alla prov för hon var så nyfiken på hur det gick! Men eftersom två inte har gjort det så får vi inte veta resultatet förrän alla har gjort det.


På veckans sista engelskalektion har vi fortsatt med vårat julprojekt där vi alltså blivit indelade i grupper och fått varsitt engelsktalande land. Då håller vi på med att ta reda hur landet firar jul och sedan ska vi redovisa det för resten av klassen med hjälp av olika Powerpoints. Det kommer att bli kul!


På fredagen lyssnade vi på NEWS! De var jätteduktiga och hade bra intressanta nyheter.


Vi utvärderade de första två veckorna och gick igenom hemlig kompis också.




NinaInfo.
På tisdag välkomnar vi ett stort gäng elever och föräldrar till utvecklingssamtal i skolan. Olas samtal i sal A327 (ovanför expeditionen) och Ninas samtal i klassrummet. 


Trevlig helg önskar:

Linda, Alma, John, Nina och Ola!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar