Leta i den här bloggen

Sidor

7 apr. 2016

Veckobrev v.14

Hej igen!
Den här veckan har varit en ganska händelserik vecka.
Vi har haft dans på idrotten vi dansade salsa, ska till Naturhistoriska riksmuseet där några i klassen ska prata om de hållbara skolorna som de har byggt i det hållbarutvecklings-projektet med 8a.

Vi har också träffat våra fadderbarn och de har läst upp berättelser för oss som vi har rättat. De var förvånansvärt duktiga på att skriva, stava och att rita fina glada bilder.

Även dom sista engelska projektredovisningarna gjordes på tisdagen och det var Japan, Hästar och Katter.

Vi har också jobbat med En Läsande Klass på torsdagen och vår läsning och skrivning utvecklas fortfarande!



Vi kollade på Historieätarna idag, roligt program som handlade om Vasatiden och Ica bjöd på bulle till! Tack Ica! 

Här kommer några bilder från dagens besök på Naturhistoriska! (Jag kunde inte följa med men kollegor har skickat bilder..)








Imorgon har vi vikarie för att Nina ska gå på kurs och då är det Crazy Friday! Vi ska klä ut oss nationellt, gult och blått eller kom som en köttbulle!

NinaStinaInfo
Stina is back :) and we still have Ola :)
Stina kommer att ta klassen i matte och Ola dem i NO, Ola hoppar nu in på en ny sjukskriven kollegas schema vilket gör att det blir små förändringar i schemat igen men schemaramen blir densamma. 
Lägger ut en bild på schemat och vill ni printa ett bättre så kolla schemat från skolans hemsida.

Nästa vecka börjar vi vårt samarbete med 5en då vi ska läsa Vasatiden tillsammans. Det ska bli roligt, två tillfällen i veckan under fem veckor! Vi kommer inte bara att lära oss om Vasatiden utan också mer engelska!

Stina är jätteglad över att vara tillbaka även om det är mycket bråk i matten just nu - bråkräkning :)
Det är stor skillnad på klassen jämför med tidigare!

Boken "De dödas källa" cirkulerar just nu i klassen. Den 4 maj får vi ett författarbesök av Lena Ollmark som skrivit den boken. Hon har gjort massor av olika kända skräckisar. Vi i klassen fick 10 ex så de läses för fullt i 10 olika hem. :) Därefter ska var och en skriva en bokrecension som är längre än den som vi i vanliga fall och den här ska lämnas in tillsammans med den utlästa boken så någon annan kan ha den. Så ser ni att boken ligger för länge hemma påminn gärna era kära barn att någon annan kanske väntar på att få läsa den!



Trevlig Helg!
Isak, Cora, Noak, Ola och NinaStina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar