Leta i den här bloggen

Sidor

29 apr. 2016

Veckobrev v17 + 18!

Hej!
Den här veckan har gått väldigt snabbt. I tisdags hade vi ännu en idrottslektion ute där vi körde Capture The Flag i Bellevue, det var jättekul och alla var delaktiga. 

I tisdags jobbade vi med våra IUP:er och NinaStina feedbackade på våra grupputvärderingar som vi gjorde med vikarien förra fredagen.

I onsdags hade vi vikarie för Nina och vi hade glosförhör som vi inte haft på länge. Det gick bra för dem flesta! 

I går hade vi idrott inomhus för att det var kallt och regnade ute. Vi körde först basket fia med knuff. Det är att man ska försöka göra mål och om man gjorde det så skulle man spring ett varv med basketbollen och flytta ett steg i banan. Men om man inte satte den så skulle man också springa ett varv med bollen fast man fick inte flytta sin kon. Om man hade satt den så fick man välja mellan om det var t.ex. att ett lag ledde så kunde man flytta bak ett steg eller så kunde man flytta sin egna kon. Det var  jättekul! Efter en stund med fia med knuff  bytte vi "övning" till busungarna. Det gick till att man skulle ta fram redskap och ärtpåsar. Det var en som skulle räkna och medan den räknade skulle man gömma sig och om hon/han såg en person så säger den t.ex. "Hedvig bakom den röda mattan". Leken var jättekul! 

Under veckan har vi också fortsatt att jobba med 5:en med Vasaprojektet, där vi också lär oss en hel del engelska eftersom vi måste översätta det som står i böckerna på engelska så att de som inte kan svenska i 5:en klassen förstår. 

Idag fortsatte vi i smågrupper på musiken att skriva och göra om låtar eller kompa med instrument. 
Efter rasten läste vi upp våra självbiografier i bänkgruppen. Vi pratade också om olika texttyper och förmågor för att nå de de högre betygen.
Vi tittade på engelsk film och skrev på våra engelska berättelser på engelskan.
Efter lunch fick vi höra på News! och vi gick igenom hemlig kompis och utvärderade.

NinaStinaInfo.
Vi vet inte vad som hände med skolans årliga lästävling som brukar ligga mellan sport- och påsklov. Men det är vi inte ledsna över för vi har bestämt att ha en intern lästävling i klassen som är frivillig under v.17-22. Endast ett fåtal har valt att inte vara med :(  Synd, tycker vi.
Alla som deltar har något gott att se fram emot..
Så LÄS LÄS LÄS nu...


Bildresultat för läsning

Ha en...
 Trevlig Valborg 
och 
en skön Kristi himmelsfärdshelg!

Noah, Hedvig, Linnéa 
och NinaStina!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar