Leta i den här bloggen

Sidor

7 okt. 2016

Veckobrev v.40

Hej!

Veckan började med hemkunskap för halva klassen. Under lektionen hade vi ett litet "test" på att baka franska bullar två och två. Vi hade också matte där vi fick fortsätta öva till provet på onsdag.

På musiken hade vi gitarrträning till provet på onsdag. Stine, vår musiklärare, hade delat in klassen i grupper så att hon kunde ta ut en grupp i taget för att lyssna på när de spelade, dock hann hon inte med den sista gruppen så, de som inte fick spela får göra provet nästa vecka (v.41.)

Sedan på samma dag hade vi matteprov. 
Matteprovet handlade om algebra, uttryck, ekvationer och mönster. Provet var hyfsad lätt tyckte de flesta, men med en riktig svår kluring på slutet. Det verkar i alla fall som att det har gått bra för många på provet.

På svenskan har vi delats in i grupper två och två för att argumentera om en text om skolmaten. Debatten fylldes med många spännande argument.. Läxa till nästa vecka är att skriva en argumenterande text - för eller emot - ett givet ämne som alla har fått.

I SO:n håller vi på med våra grupparbeten med Europa. Alla har jobbat för fullt och allt håller på i full fart. Vi fick välja vilken del i Europa man ville vara med i, som t.ex. västra Europa eller östra Europa o.s.v. Nina har delat in oss i grupper, efter våra egna önskemål om region, som sedan ska avslutas med en redovisning efter höstlovet. 

Boken Godnatt Mister Tom, har vi jobbat med också. Vi har en läxa att läsa några kapitel i boken och sedan svara på en fråga i SV-skrivboken.

Idrotten verkar det som att det har gått bra för många. Vi håller på med orientering och Marie, vår idrottslärare, dömer oss bra och hoppas alla får ett bra resultat nästa vecka!

Vår "extralärare" Christine (hon är egentligen en lärarstudent) jobbar fortfarande med oss och det väldigt kul!

Morgonen startade med slöjd och idrott! Sedan har vi grupparbetat, pratat om hållbar utveckling och sett en film om det + lyssnat på proffsiga News! 
Vi har också läst ett kapitel i Godnatt Mister Tom och diskuterat en fråga i våra olika läsgrupper, som hör till det kapitlet.


NinaStinaInfo
Info från idrottsläraren Marie: Eleverna klagar på att de fryser när de har utomhusgympa. Hjälp dem att ta reda på aktuell väderlek (finns ju bra appar...) och att klä sig efter den. Alltså på med mössa, vantar och tjockare jacka!

Orienteringsdag på onsdag. Samling Odenplans T-bana 9.40.
Varma kläder, mössa, vantar, springskor, klocka eller mobil, matsäck med varm och kall dricka. Ombyte till fötterna efter löpningen när man blivit blöt. Regnkläder vid behov - vi kör i alla väder! Separat info skickas hem.

På torsdag blir det NO-test på allt vi läst om i biologi på sista tiden. Allt de behöver ska finnas i deras gula skrivböcker, men har man varit borta måste man se till att allt finns på plats. Vi har inte följt någon lärobok mer än det om naturtyper. Resten är baserat på experiment och lektionsgenomgångar. Målen lägger jag (Stina) ut på bloggen. Hoppet är att alla ska kunna lite om allt! 

Ta med hörlurar på torsdag, då startar vi upp kartläggaren i matte också!

Vecka 43 kör vi blindkarttest på alla länder och muntligt på huvudstäderna. 
Tips på enkel lista över land och huvudstad
Och glöm inte... Seterra! Öva öva :)




Trevlig Helg!


Linnéa, Thu, Olivia och NinaStina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar