Leta i den här bloggen

Sidor

14 okt. 2016

Veckobrev v.41

Hej!
Veckan började med hemkunskap för halva klassen, vi fick baka rårakor och de blev riktigt goda! Vi hade också bild på eftermiddagen och några i klassen hann göra klart sina snacksbilder!

I tisdags hade vi klassmöte som vanligt, vi hade ett snabbt klassråd och gick också igenom lite om orienteringen vi skulle ha dagen efter + pratade om barnrättshjältar som News ska berätta mer för oss om, på fredag.

Vi hade också en läxa där man skulle göra en mindmap om sitt brev, "Future me". Brevet ska handla om en själv och det ska vara på engelska. Syftet är att vi ska läsa brevet om ungefär 10år. 

Som ni kanske vet har vi haft orienteringsdag. Vi har varit i Åkeshov och orienterat. Det var totalt 24 kontroller och det var många som hittade alla. Alla gjorde sitt bästa och plockade så många kontroller som vi kunde. Alla tyckte att det var rätt svårt att orientera i okänd terräng. Efter det slog sig alla ner och åt sina matsäckar och sedan var det dags att åka hem till Odenplan (Vi fick sluta 2 timmar tidigare!). Efter dagen var alla väldigt nöjda. 

Nästan under hela veckan var alla lite smånervösa eftersom vi hade ett NO-prov på torsdagen, och en början på matteprovet på kartläggaren! Men som tur var överlevde alla! :)

Vi hade också debatt (halva klassen FÖR och halva EMOT) om ämnena: Sovmorgon, En extra helgdag, Läxor, TV-spel. Det var kul! Pirrigt för många..
Här kommer några fina bilder från debatterna: 










Idag hade vi som vanligt slöjd och idrott. Under idrotten fick några i klassen köra orientering och resten fick spela fotboll i smågrupper. Under eftermiddagen fick vi chans att börja på våra powerpoints till SO-projektet om Europas regioner, vi hade gruppläsning i Godnatt Mister Tom och utvärderade muntligt.

Veckan har varit superbra, och vi har hunnit med, en hel del! 


NinaStinaInfo.
Matteprovet kommer hem på måndag för påsyn och signering av en vuxen.



Ta med hörlurar på måndag då vi gör klart kartläggaren i matte under dagen!

Nina är på kurs tisdag och onsdag nästa vecka och kandidat Christine är vikarie.

torsdag ska vi till Vetenskapens hus och ha matte-workshop uppe vid Ruddammen 13.00-14.30. Vi promenerar dit. Vi slutar efter detta, vill någon gå hem direkt från Ruddammen så vill jag, Stina, ha en lapp om att det är ok. Annars går alla med hem till skolan igen.

fredag ska klassen på bio "Nykomlingen". Det handlar om en kille som kommer ny till en klass och vad som kan ske i olika gruppkonstellationer. Vi samlas 8.30 UPPE på Odenplan. Inte nere i tunnelbanan, vi ska bara åka 2:an en bit ner på Birger Jarlsgatan. Åter till lunch. Slöjden och idrotten utgår alltså.

FN-dagen firar vi inte som vanligt i år utan det blir en "Rödabergsskolans International Day" i stället dagen efter FN-dagen, alltså den 25 oktober med roliga aktiviteter under dagen för barnen och en internationell matfest i ljushallen för alla på kvällen! Mer info kommer. Inbjudan finns på bloggen samt är utmailad till er alla.

Vecka 43 är det karttest på Seterra, på Europas länder. Träna! Träna! Man ska även kunna huvudstäderna (muntligt, ej stava dem). Muntliga redovisningar om Europas regioner kör vi efter höstlovet.

Halloweendiscot på skolan är flyttat till fredagen efter höstlovet istället för innan lovet (många åker ju bort den veckan). 


Trevlig Helg!
Linnéa, Thu, Olivia & NinaStina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar