Leta i den här bloggen

Sidor

11 nov. 2016

Veckobrev v45!

Hej!

MÅNDAG
Vi hade Anna-Marie som vår vikarie eftersom Stina var ledig. Det gick bra och hon var en bra lärare! Hon har jobbat här men är pensionär nu men kommer in och vickar ibland. Hon ska lyssna på oss i de muntliga NÄP i engelska som ligger vecka 48.

TISDAG
Det var flygplanstävling och klass 5a vann tävlingen på mellanstadiet. Det var jättekul även fast vi inte vann något. Vi började se filmen "Nykomlingen" på klassmötestiden + att vi fick skriva om våra läxrutiner i "Min utveckling".
"Future Letter" delades ut idag. Föräldrar! Ta gärna hand om dem i 10 år :) Dessa kan vara mycket intressanta att läsa då!

ONSDAG
Några hade Europa-redovisningar och det gick jättebra för alla. Vi såg även klart "Nykomlingen", den handlar om en kille som är ny i en klass och som blir utanför.

TORSDAG
Resten av grupperna hade sina redovisningar vilka var intressanta med fina Powerpoints. Flera hade dock blivit ännu bättre om de hade korrekturlästs innan.. för att undvika onödiga fel. Tips till nästa ggn!

FREDAG
Några började dagen med att i textilslöjden fick sovmorgon eftersom att Brita inte var där. Resten av klassen började dagen med träslöjd.
Sedan hade vi gympa, jobbade vidare på våra Fairy Tales som ska spelas upp nästa vecka.
Efter lunch fick vi skriva om filmen Nykomlingen.
Vi körde igång med religion innan det blev helg!

NinaStinaInfo.
tisdag har vi en schemabrytande "Hälsodag" för hela stadiet! Vi samlas 8.30 i klassrummet för att blandas med 6en i två grupper. Grupperna kommer sedan att få prova olika roliga saker som yoga, massage, experiment, lekar... 
Efter skoldagen åker klassen till Tekniska museet för att titta på en utställning som ligger till grund för ett grupparbete på EV resten av terminen. Åter Odenplan senast kl 17.


Nästa vecka och fram till jul jobbar vi med religion i SO!
Planeringarna i GE och RE finns kopplade till eleverna på Skolwebben. Där kan ni ta del av mål, syfte, det centrala innehållet samt vilka kunskapskrav vi jobbar mot. I övrigt kan ni läsa hur vi arbetar samt vad och hur jag bedömer.

Kartläggaren/My Study Web:
Nu är det dags för alla att jobba med det basämne som mest behövs (eller flera om man vill förstås!) Det är den nya utmaningen till fredagarna. Det finns bra info till er föräldrar också!

Trevlig Helg!

Amelie, Cora, Ica och NinaStina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar