Leta i den här bloggen

Sidor

21 apr. 2017

Veckobrev v16!

Hej!
Den här veckan har gått förbi väldigt fort. Dels för att det var en fyradagarsvecka men också för att vi har gjort massa roligt arbete.


Skolan började på tisdagen då fick vi diskussionsfrågor om Charlie som vi pratade om i grupper + skrev om dem en och en först. Vi tittade också på början av filmen. Efter lunch hade skolan en oförberedd brandövning där alla fick stå på nedre gården i snön.


På onsdagen hade vi musik på morgonen där vi fick veta att vi skulle ha test på noter nästa vecka. Vi gick också igenom kemin som vi kommer att jobba med veckorna framöver. Vi jobbade med 
frihetstiden och mer med Charlie And The Chocolate Factory.


I fredags fortsatte vi på frihetstiden och de med "långa engelska berättelser" läste upp för varandra. Vi fortsätter med det nästa vecka också.

Vi hade ett ganska seriöst snack om duschning och blickar med Marie och Nina... Vi jobbade även på mystudyweb.

NinaStinaInfo.
Välkomna på extrainsatt föräldramöte på tisdag i klassrummet kl 18-19. 
Vi får besök av 2 fältassistenter som lär oss mer om läget bland Vasastans ungdomar. Till morgonen denna dag har eleverna en hemläxa som ska göras tillsammans med en vuxen (och signeras av er). Det handlar om ANT (alkohol, narkotika, tobak). Perfekt för er att prata mer om att sätta gränser och våga säga nej till sånt som inte är bra.

Muntligt prov i mindre grupper på Frihetstiden nästa vecka på torsdag. För framförhållning: se Ninas padlet för övriga prov. 


Vecka 18 är det nationella prov i engelska! 


Snart dags för PRAO! Men det går fort, vips är vi där och då gäller följande två dagar; onsdag och torsdag v.22 dvs 31/5 och 1/6. Försök att hitta en plats på t.ex en vän till familjens arbetsplats, helst inte på någon av dina föräldrars arbeten. Men gärna hos din kompis förälder :) Mer info om detta längre fram.

Vi har börjat med kemi. Om någon av er vuxna (eller om ni känner någon som) arbetar med något kemirelaterat så vore det superkul om ni ville komma till klassen någon dag och berätta! Kemi är ju så spännande och kul! 


Trevlig Helg!!! från Noah, Simon och Noak + NinaStina! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar