Leta i den här bloggen

Sidor

19 maj 2017

Veckobrev v.20

Hej! 

Den här veckan har vi haft vikarie i form av Stina och Tommy (en gammal lärare) för Nina gjorde scheman. På måndagen kom två nya klasskamrater och vi kollade också på en musikal, sedan på hemkunskapen gjorde vi muffins! :)

På tisdagen hade vi idrott ute och några körde lacrosse medan de andra körde fotboll, Sedan gick tjejerna på fågelskådning med Ola och killarna hade lektion med Stina och sedan EV.

Under onsdagen hade vi musik. Vår lärare, Stine, delade upp oss i grupper och vi fick sjunga framför henne, på franskan hade de också ett prov. Tommy var vikarie.

På torsdagen gjorde vi en matenkät och jobbade med källkritik i Tummen Upp. Efter rasten läste vi lite om 1800-talet. Sen gjorde vi Book reviews, av Charlie and the Chocolate Factory som vi läst senaste månaden. Vi hade också kemiprov på sista lektionen med Stina.

På fredag morgon hade vi sy- eller träslöjd. Sen hade vi idrott ute i det underbara vädret! Vi spelade lacrosse eller ultimate frisbee. Efter lunch så hade vi eftertest i svenska på kartläggaren. Sen hade vi ett litet test på 1800-talet. Vi fick också reda på vårt provbetyg på våra engelska nationella prov. Det är alltså ett provbetyg, inte terminsbetyg.

NinaStina info
Nu är de engelska NÄP färdigrättade och vi har suttit flera lärare och bedömt de olika proven främst uppsatserna.Det gick fantastiskt bra för klassen! Mitt bästa resultat någonsin :) Har aldrig haft en klass som är så duktiga i engelska! (Ni som har syskon i nian, ja ni slog dem!) 
Idag har jag feedbackat till var och en och de har ett papper med hem som visar hur det muntliga, läsförståelsen, hörförståelsen samt uppsatsen gick. Ta del av det och beröm dem!

22 maj kommer jag, Stina, återkoppla hur det gick på NP i Matematik (OBS. Endast matematik) lektionen 13.55-14.55. Då kommer jag att duka upp alla prov och om ni vill så får ni föräldrar komma och se hur proven ser ut och hur det gick för ert barn. Det är bara att komma när som helst under den timmen.

23 maj Dansuppvisning av Zacco Dance Team i ljushallen och Playback show på eftermiddagen + killarna får följa med Ola och spana efter fåglar i Isbladskärret. Ta kläder efter väder och gärna en kikare eller kamera med!

24 maj har vi Hagajoggen då vi springer och samlar in pengar via sponsring. Vem sponsrar dig?
Vi får pannkakor från skolan. Ta med något extra om du vill och MASSOR av dricka. Kanske vi gör något skoj innan vi slutar eller så...

25-26 maj Kristi Himmelsfärd och ledigt

31 maj -1 juni PRAO med tre tillhörande uppgifter.

5 juni Friidrottsdag på Kristineberg

6 juni Nationaldagen och ledigt

7 juni Hagadagen 9-13 - Den brukar bli blöt! :) Ta med sponsringspengarna i ett hemligt slutet kuvert.

8 juni Klassdag 9-13.30 - Utvärdera, städa, mysa och fiiiiika! Ta med väska/kasse att ta hem saker i.

9 juni Avslutning 8.20 - ? Oklart i dagsläget. Vi försöker pussla ihop för att kunna vara med på våra egna barns avslutningar; två som slutar åk 3 och en som slutar åk 6.

10 juni - sommarloooooooooooooov!

Oj så många specialdagar...

Hälsningar StinaNina, Egon, Ebba, Isabel och Isak!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar