Leta i den här bloggen

Sidor

17 apr. 2015

Veckobrev v.16

Hej!

Måndag: Idag hoppade vi höjdhopp på idrotten och det var jättekul. Rekordet va 1,20 som några klarade. Vi hade även vikarie för Stina och han hette Steven Brinkley. Vi hann 4-5 sidor om naturen på vintern med honom på NO. Vi gick igenom lite geometri  (matte) med Steven, det var kul. 
Sen gjorde vi en geometri-ask/kub. Alla blev fina.

Tisdag: Vi räknade vi ihop allas läsprotokoll till lästävlingen. Den som hade läst mest var Alma hon hade läst över 15 000 sidor !! 
Sen så hade vi engelska glosor . Det var nästan alla som hade alla rätt! Några hade blandat ihop awesome och amazing men alla var jätteduktiga!

Onsdag: Vi jobbade med lite mer geometri! Vi lärde oss om "begrepp" som sträcka, linje, stråle och parallella. Det var jättekul!
Vi började träna inför tisdagens redovisning, först för fadderbarnen och sedan föräldrarna på kvällen i SO.

Är linjerna parallella? Prova med en linjal!


Torsdag: Då hade vi vikarie för både Nina och Stina. Vi gjorde inget speciellt (Ok..? Ninas komm.) Vi hade det som vi brukade ha och vikarien hette Emil. Vi jobbade i Workbook och även i Dags som vi inte jobbat i sen förra terminen. Vi lärde oss mer om substantiv.

Fredag: Idag har vi haft bild och vi jobbade med att förgrund, mellangrund och bakgrund och med djup. Sen så gjorde vi klart sista kapitlet på huset som heter: "Slutet gott, allting gott". 
Nu är vi nästan klara med landskapen som vi ska redovisa om på tisdag.

Lästävlingen är slut. Vi läste 56.778 sidor tillsammans och per person blev det ca 2103 sidor! Jättebra jobbat. Vi är såååå bra!!!


NinaStinaInfo.

Välkomna på Release-fest på tisdag 21/4 kl 18.00-ca.19.00 i klassrummet. Det blir först geografi-redovisningar innan mingel och tilltugg samt boksläpp - vad mer kan göra en tisdag kväll till en superkväll?!

Vi vill bara uppmärksamma er på att Valborgsmässoafton är en vanlig skoldag dvs 8.20-13.30.

Fortsätt att prata med era barn om läget i klassen. Är ditt barn en god kamrat? Vågar han/hon ställa upp för en kamrat när något känns fel? Hur sprider man glädje och positivitet?


Trevlig Helg!
Kajsa, Hedvig, Olivia och NinaStina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar