Leta i den här bloggen

Sidor

24 apr. 2015

Veckobrev v.17

Hej på er!

Måndag:
Vi hade först idrott där vi spelade kungsboll. Det går ut på att man har en kung på en sida och sen ska man få över så många som möjligt på den sidan.
Sedan så pratade vi om hur en knopp ser ut. Det var många som inte visste vad som kommer ut ur en knopp.

Tisdag:
Fadderbarnen har kommit över till vår klass för att lyssna på våra SO-redovisningar. Det var vårt genrep innan föräldrarna kom. Sedan så har vi redovisat för föräldrarna och ni föräldrar vet nog att vi har varit jätteduktiga på landskapen.

Bok-releasen gick superduper! Nöjda föräldrar som kunde betydligt mer om Sverige när de gick hem och var x antal pengar fattigare men med en fin bok i väskan istället :)


Onsdag:
Vi hade SO med 4en och pratade om Sverige på både svenska och engelska.
På NO:n jobbade vi med att bygga ett eget batteri. Man doppade kaffefilter i ättika och sen satt man kaffefiltret mellan en zinkbricka som var minuspolen och en kopparbricka som var pluspolen. Man skulle göra fem stycken. Sedan tog man två ledningar och satte på dem mot batteriet som var tillverkad av zink, ättika och koppar. Ledningarna satte vi även mot en lampa som skulle lysa om batteriet funkade. Allas lampor lyste även om det var lite klurigt!
På idrotten var vi utomhus och man fick välja vad man skulle göra. Det var antingen vanlig fotboll eller amerikansk fotboll eller bara lek.

Torsdag:
Vi har jobbat med Huset. Vi har förbättrat bilderna på alla kapitel och gjort små ändringar i texterna 1-11. Vi har också målat fina framsidor och vi har börjat med att läsa upp texterna för varandra. Då ger vi varandra feedback också på vad som kan bli bättre.

Fredag:
Idag är det Crazy Friday och temat är sci-fi. Kolla på bilden på Ica och Thu!
Vi har haft SO och jobbat vidare med landskapen. (Jag; Nina, måste bara berätta att klassen jobbade fantastiskt bra, fokuserat och lugnt i över en timme! Jag kände mig nästan överflödig..)
Vi har haft engelska och News-gruppen berättade om veckans nyheter. De var jätteduktiga! 
Vi avslutade med veckans nutidsfrågor. Noak, Samuel och Simon vann med 8/10 rätt! Grattis killar!




NinaStinaInfo
Tack för fixet till bokreleasen! Det var en trevlig kväll!

Nästa vecka är kort, bara fyra dagar! Valborg är vanlig skoldag dvs till 13.30.

Glöm inte att se över och signera gula utvärderingsboken i matematik så att ni kan följa hur det går i matte för ert barn samt stötta det i dess fortsatta matematiska utveckling. Nytt test på avsnitt Geometri på torsdag! (Ingen 100-klubb)

Trevlig Helg!
Linda, View, Amelie, Karla och NinaStina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar