Leta i den här bloggen

Sidor

3 sep. 2015

Veckobrev v.36

Hejsan!
Den här veckan har vi skrivit egna berättelser i blåa boken. Varje arbetsgrupp har bestämt en egen person, en plats och ett problem. Sedan läste vi upp berättelserna för varandra i arbetsgruppen och bestämde en som vi skulle spela teater på. Vi tränade och sedan spelade vi upp den för klassen. Jätteroliga! Efter fick vi tänka vad vi hade gjort bra och vad vi skulle tänka på till nästa gång.




Vi har fortsatt att jobba med djurgrupperna. Nu är nästan alla klara med texterna och vi har börjat planera vår PowerPoint. När vi är klara ska vi redovisa våra djurgrupper för klassen.

Vi hade terminens första SO-film-läxa och de flesta kom ihåg att se på den. Nu börjar vi med Norden.
Vi hittade mått på våra kroppar och mätte vad 1 mm, 1 cm, 1 dm och 1 m var. Vi pratade även om världens längsta, tjockaste och kortaste man. På idrotten lekte vi Generalen, det var roligt. I morgon är det Crazy Friday då ska vi vara utklädda i pyjamas och ta med gosedjur om man vill.


NinaStina info.

Vi har kommit igång med mycket i många ämnen...
NO/SV - Djurarter Hitta fakta/använda källor/redovisa
NO - Livet i sjön
SO - Norden
MA - Enheter
EN - Nya böcker samt en grammatikbok efter önskemål av flera i klassen så emellanåt blir det grammatikläxor.
SV - Ett läsutvecklande projekt som startar nästa vecka och det kommer att hålla på länge. Förra terminen satsade vi på skrivandet som gett finfina resultat så nu hoppas vi på detsamma vad gäller läsningen.

På torsdag är det dags för årets första mattetest! Läxan är att träna in alla enhetsomvandlingar så de sitter till på torsdag. Läxblad kommer hem, hjälp gärna till att öva. Träningsuppgifter finns även i slutet på matteboken om man behöver mera övning.


Det är ett par stycken som inte kommer in på sli.se pga av glömda lösenord. Nya skickas till den e-post de angett. Jag tror att de behöver hjälp att få detta att fungera. De har film-läxa nästa vecka igen och det kommer de att ha flera veckor framöver. Hör av er om det inte fungerar.


Utvecklingssamtal v.37 med Nina:

Ons: Issan, Noak, Karla
Utvecklingssamtal v.37 med Stina:
Mån: Olivia, Edvin
Ons: Egon, Isabel


Välkomna på föräldramöte torsdag kl 1730-19!


Trevlig Helg!
Alma, John, Linda och NinaStina!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar