Leta i den här bloggen

Sidor

18 sep. 2015

Veckobrevet v.38

Hej!
Pelle, vår assistent, är bra för att han är snäll och hjälpsam.

I måndags på bilden fortsatte vi att jobba med kameror. Vi skulle ta foton med djup, kontraster och tre delar.



I tisdags tog vi klassfoto. Vi tog fotot i gympasalen. Killen som tog fotot var rolig för att han kallade oss för roliga namn.

Vi har fått en ny matematikbok som heter Eldorado och den verkar väldigt bra! Nu jobbar vi med algebra.

På onsdagen hade vi läxa att se på SLI - Geografens testamente 6. Den var spännande.

Idrotten på torsdagen var väldigt kul. Vi lekte Orkan man stod två och två med finger topparna mot varandra och sedan skulle en person stå under finger topparna. De som var kvar som inte hade byggt ett hus eller stod under ett hus fick skrika Orkan. Sedan skulle alla bygga nya hus eller hitta ett hus som någon annan hade byggt och stå under det.

På fredagen spelade vi keybord. Det var svårt men roligt. Noterna vi har är Heroes.

Just nu läser vi geografi. T.ex. om inlandsisar och hur sjöarna i Sverige skapades. Vi tittar också på en SLI-serie, alltså en serie som handlar om ett äventyr med Holger och Mårtenson. De letar efter ett magiskt horn som man kan framkalla solen men också jordens undergång. De reser till Danmark och Norge och till fler länder som finns i Norden.
Avsnitt 8 har vi kommit till i serien, den såg vi i torsdags. 
Under tiden vi tittar på filmerna får vi anteckna i SO-boken. Antingen får vi göra punktlista eller en mind map. Det är bra att få prova på olika sätt så känner man vilket sätt som passar en själv! Serien är väldigt bra.

NinaStinaInfo.
Föräldrar, snälla glöm inte att svara på Skolinspektionens enkät som mailades till er häromdagen! 

Nästa vecka händer ett par extra roliga saker; på onsdag kommer det två riktiga astronauter på besök till skolan och på fredag ska mellanstadiet få se en dansuppvisning och sedan ska vi få buggundervisning av en danspedagog med temat rörelseglädje och samarbete. Klassens tur att få ta en svängom blir det fredagen v.40. Förhoppningsvis slutar denna kortkurs i en gemensam dans-assembly med hela mellanstadiet!



Trevlig Helg!
Önskar Thu, Noah, Edvin och Abbe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar