Leta i den här bloggen

Sidor

6 nov. 2015

Veckobrev v.45

Hej alla!
Måndag: I måndags började vi lite med vårt nya projekt i NO. Vi ska jobba med fordon och farkoster och bygga våra egna med material som vi får av Stina. På matten så fick vi några extrauppgifter i matteboken som vi kunde repetera inför provet, även några arbetsblad!

Tisdag: Vi hade gympa och det hade vi tillsammans med 1a. Det var en hinderbana som var utmattande redan på andra varvet! Innan gympan så fick vi höra två redovisningar av fiskar (Noah, Samuel, Edvin) och insekter(Issan, Egon och Elias). Det var jätteintressant, riktigt bra redovisningar!
Vi börjar bli klara med våra 5 nordenspel, faktablad, frågekort och egna påhittade spelregler. På torsdag ska vi provspela dem!

Onsdag: På onsdagen hade vi flygplanstävling för hela låg- och mellanstadiet. Ebba kom först i vår klass. Vi hade också Vi i femman. Det är en tävling (frågesport) som alla i klass fem gör, om de vill. Amelie och Alma var de enda ifrån våran klass som hade alla rätt. På NO gjorde vi egna bilar i minimodeller. De gjorde vi två och två. Det var väldigt kul!Vissa bilar rullade jättesnabbt! På matten så repeterade vi inför provet. Stina sa vad som kommer upp på provet så vi kunde ha det lättare att plugga.

Torsdag: Matteprovet var lite svårt men vi håller tummarna för att Stina ska bli nöjd :) I torsdags hade vi idrott men inte som en vanlig idrott lektion utan vi boxades i par. Det var väldigt kul men jobbigt. Vi hade också SO-prov eller det var en repetition till det äkta provet på torsdag.  (Vi hoppas att alla får bra resultat, så se till att öva!!) 

Fredag: Vi började fredagen med att ha musik, vi började prata om lucia som vi ska ansvara för i år, senare i december alltså, ni får gärna gärna komma då. Fredag 11 december!
Vi tränade bara på några låtar och pratade lite om vad vi ska sjunga. Vi kommer få textere med oss hem som vi ska öva på. Påminn oss gärna!
Sen efter första rasten hade vi engelska och pratade om att vi har läxa till nästa vecka att berätta om ett land i Norden som vi har jobbat med på svenska redan! Vi delade upp arbetet så alla vet vad de ska göra till på onsdag. Vi hade också bokrecensioner före lunch. Det var Amelie, Alma och Hedvig. Alla ska berätta muntligt om en bok man har läst innan jul.
Sen efter lunch så hade vi info och utvärderade i klassrummet muntligt, alltså om våra ansvar i klassrummet. Sen hade vi News och spelade nordenspel. Och till det fick vi gottigott som Leja bjöd på! 

NinaStinaInfo.
Nästa vecka är det simvecka på skolan och det innebär att alla idrottslärarna är i simhallar runt om i Sthlm. På tisdag ska vi simma på Eriksdalsbadet. Vi samlas vid pressbyrån nere i tunnelbanan Odenplan kl 8.30. Medtag badkläder, handduk, hänglås. En frukt kan vara gott att ta på vägen tillbaka till en ev något försenad lunch. Sedan slutar vi 12.45 då vår ordinarie idrottstimme utgår.

torsdag ska vi till Stadsbiblioteket på bokprat då vi egentligen skulle haft idrott. Det är fyra författare som ska berätta om sina nya böcker; Lena Ollmark, Gudrun Wessnert, Johan Sjöberg och Johan Egerkrans. Vi går efter första rasten och är tillbaka till lunch. Medtag lånekort om du vill låna!

torsdag kommer det efterlängtade SO-provet! Det handlar om att kunna svara på de allmänna frågorna om Norden samt de ca 20 frågor som varje grupp har med i sitt spel om t.ex Norge/Sverige/ Island/Danmark/Finland. 
Träna på frågorna och fakta som du har skrivit i din SO-bok om ditt land + repetera i "Geografi Norden" s. 4-39 + avsnittet om ditt fördjupningsland.
Tips är att läsa en stund varje dag i boken/So-skrivboken.

Har ni hittat stickat material och knappar?! Ta med det! Vi behöver verkligen det! Snälla leta.... Någon utväxt tröja som ligger längst in i garderoben kanske..?
 
Trevlig helg! 
önskar Amelie, Egon, Karla 
och NinaStina! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar