Leta i den här bloggen

Sidor

13 nov. 2015

Veckobrev v.46


Hej alla föräldrar och elever i 5A!


I måndags gjorde vi lerskulpturer på bilden. På NO-lektionen byggde vi bilar med vår labbkamrat, sen fick vi tävla med dem! Vi slutade också 1 timme tidigare i måndags! :)


I tisdags åkte hela klassen till Eriksdalsbadet. Först skulle vi göra ett simtest och började med killarna och sen var det tjejernas tur. Sen var det fri lek i äventyrsbadet! Vi slutade även kl.12.45, värsta drömdagen!


I onsdags övade vi på vår egen lilla "del". Vi skulle skriva lite om olika rubriker  om "vårat" land på engelska. På fredag ska vi berätta inför klassen! Vi fick även göra charader som hade med känslor att göra. Det var kul!


I torsdags hade vi ett stort so-prov som det gick riktigt bra för alla grupper! Nina grillade oss verkligen! Och gillade vad vi kunde! Vi gick också till Stadsbiblioteket och lyssnade på olika författare.  De hade skrivit många olika böcker, en av dem hade skrivit och illustrerat  60 olika böcker ( men alla är inte publicerade).
Vi träffade 7b för första gången, presenterade oss för varann, pratade om känslor, blev tilldelade en känsla som vi ska illustrera på en tyguggla som vi ska sy tillsammans - en från vår klass och en från 7b. Halva gruppen är i vårt klassrum och den andra i 7b's mentorsrum. Vi får se hur dem blir...


Idag hade vi musik och vi pratade om lucia och så hade vi redovisningar på engelska om våra nordiska länder. Plus att vi fick lyssna på fyra superbra bokrecensioner! Vi spelade våra nordenspel också. Nu börjar vi bli experter på alla länder :)
Sedan var det dags för news! Vår egen "veckans nyheter"


Vi har börjat med Hemliga kompisar. Vi har också skrivit om våra HK. Vi strävar efter att alla ska gå hem med ett leende!

NinaStinaInfo.
Ann-Christine har börjat prata lucia med klassen. De har fyllt i ett papper om vad de vill vara i luciatåget. Under nästa vecka kommer alla få ett texthäfte med sånger som behövs tränas in. Vi tränar i skolan men det behövs träning hemma också så påminn och sjung med :)
Angående lucia samlas vi 7.30 i klassrummet för ombyte mm. Tåget går 8.20 i ljushallen som vanligt och där är ni förstås varmt välkomna att beskåda era fantastiska barn <3

Vi spelar spel, jobbar med nordiska språk och lär oss nordenkartan med hjälp av Seterra > vilket är läxa till torsdag.

Vecka därpå kör vi igång med religion. Vi ska lära oss allt om kristendomen!

Vi har pratat JUL! Och kommit fram till att alla köper ett paket för 50 kr till en person som de kommer bli tilldelad på måndag (skrivs upp i skolagendan). 

Sedan har några tjejer stannat kvar idag och gjort ett fint vinterlandskap där var och en i klassen ska rita sig själv någonstans - i skidbacken? lekandes i snön? på isen med skridskor på?

Ni som glömt bort att leta efter stickat material - gör gärna det, för vi behöver mer material till torsdag!

Med vänlig hälsning 
om en skön helg!
Isak Noak Cora & NinaStina




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar