Leta i den här bloggen

Sidor

27 nov. 2015

Veckobrev v.48

Hej!
Den här veckan har vi haft väldigt roligt!

I måndags hade vi vikarie för Stina. Det var tråkigt. Vi gjorde väldigt mycket i matte, då vi inte kunde göra experiment i NO.

I tisdags så tog alla tjejerna livmodercancersprutan. På engelskan fick nästan alla i klassen 10 av 10 på glosorna!! På idrotten dansade vi till Upptown Funk som uppvärmning som vi ska dansa i ljushallen 16/12 på första rasten :) Sedan höll vi på med räcken. 
Vi har också jobbat med att jämföra alla de nordiska språken. 

I onsdags skulle vi ha med oss julklappar till våra julklappskompisar som vi sedan kommer att hänga upp i ett snöre. Det ska bli som en slags julkalender. 

I torsdags hade vi idrott och då tränade på att hoppa bock. 

Idag på morgonen tränade vi till luciatåget och det gjorde vi på eftermiddagen också. Tyvärr så blev det ingen News för att alla i Newsgruppen var sjuk. Det har aldrig hänt tidigare. Hoppas de kryar på sig och de andra sjuklingarna också!
Vi har börjat skriva på berättelser idag med första ljuset tänt i adventsljusstaken och lite skön musik på...


NinaStinaInfo.
Mycket luciaträning är det nu! 
Lucia sker på skolan fredag 11/12 kl 8.20 och föräldrar är välkomna på högsta våningen. Efter luciaframträdandet kommer åk 5-eleverna att gå runt och bjuda hela skolan på pepparkakor, vad vi hinner sedan vet jag inte men vi avslutar efter lunch dvs 12.10.Vi samlas i klassrummet kl 7.30! Kläder kan man ta med under veckan så de finns på plats dagen till ära... Så tidig morgon blir det!

Från och med nu kör vi religion och fortsätter ett tag till i januari/ februari. Första uppgiften blir ett litet grupparbete. En form av repetition från förra året. Klassen har blivit indelade i 6 grupper. De har bestämda sidor att läsa i religionsboken och ska till det också göra en mind map/stödord i SO-boken till onsdag när gruppen ses för att sätta ihop arbetet samt träna till redovisningen som sker på torsdag!
Vi har ett studiebesök inplanerat på Gustav Vasa Kyrka på tisdag. En guidad rundvandring i kyrkan.

Julpyssel tisdag 15/12 - heldag (+ idrott sista timmen). Mer info kommer.
Klassdag: torsdag 17/12 kl 9-13.30 - vi städar och utvärderar terminen.
Julavslutning: fredag 18/12 kl 8.20 i ljushallen med kort samling efteråt i klassrummet och sedan jullov vid 9.30 :)




Trevlig första advent!
 önskar
 Noah, Hedvig, Linnéa och NinaStina 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar