Leta i den här bloggen

Sidor

5 feb. 2016

Veckobrev v.5!

Hej!
Den här veckan har det varit riktigt kul! I måndags var vi lediga eftersom vi hade öppet hus på lördag och det var väldigt skönt. 

På NO håller vi på med hållbar utveckling, alltså biologi. Det senaste vi har gjort har varit att klippa ut bilder från tidningar som handlar om olika biologiska saker som t.ex. en bondgård eller ett fält. Vi skulle också klippa ut dåliga saker om vad vi gör mot miljön som t.ex. en bild på olika industrier eller en grå stad. 


Nu har vi kommit in i arean och lämnat vinklar i matte, men man får fortsätta jobba med vinklar om man känner att man behöver jobba mer med det.

Vår NO- och mattevikarie, Ola, har lärt oss hur man räknar ut arean på olika geometriska former.

Vi vill påminna om att det är bra om alla hjälps åt att samla in kartonger, äggförpackningar, fler förpackningar eller olika aluminiumsaker funkar också. Det är till det projektet vi håller på med. Vi samarbetar med 8:orna. Med hjälp av kartonger och förpackningar kan vi bygga vår skola och det byggverket som är bäst får visas upp på NaturHistoriska Museet!


Vi har diskuterat vad vi kan tänka på för en hållbar framtid på SO:n och pratat om våra matvanor.




På torsdagen hade vi idrott då var Nina med! Det var riktigt roligt. Marie, vår idrottslärare, hade hittat på att vi skulle göra olika pass med musik (motionsgympa). Springa, styrka, fysik och ett lugnt pass med avslappning på slutet. Alla blev ovanligt trötta och alla fick varsin ordentlig träning på det idrottspasset.





Nu har alla i klassen haft utvecklingssamtal och fått uppdaterade IUP:er (där man har sina mål på ämnena i skolan). Nu är det bara att jobba på för att uppnå dem :)



NinaInfo
Matteprovet har alla fått tillbaka. Det ska tas hem för påskrift. Åter asap!
Ta supergärna med material till skolbygget som sker v.8, tack! Har vi inte fått in ngt har vi inget att bygga med :o



Trevlig helg önskar 
Edvin, Thu, Ola och Nina!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar