Leta i den här bloggen

Sidor

12 feb. 2016

Veckobrev v.6!

Hejsan!

I matten ligger alla bra till, i alla fall ligger vi bra till med läxorna.


Vi har skrivit brev på både svenska och engelska och det gick bra för alla. Vi har intervjuat varann på engelskan! 







Fredagschill med högläsningsbok..


Tjuvgroupie med min mobil!

Vi jobbade med våra IUP:er i tisdags. 



Förra veckan började vi med ett projekt om att svika. Vi blev indelade i olika grupper med olika uppgifter; ljugporträtt, svikdikter, svikserier och forumteatrar. 

Teatergrupperna framförde en konflikt där någon svek någon. Senare körde de en repris och klassen fick säga stopp och byta roll med någon så att det blev rätt. 


Vi har pratat mycket om hur man ska uppföra sig och visa respekt för ALLA, stora som små. Vi hade ett (känslomässigt) samtal med Nina i igår om att uppföra sig och då fick vi en läxa att skriva ett speciellt brev. Ni föräldrar: ta upp det här om era barn inte ha sagt något om det redan.



Vi kommer att jobba med 8a med hållbar skola nästa vecka. Det blir spännande!


DET ÄR DISCO NÄSTA FREDAG!!! 
19 FEBRUARI FÖR 20 kr!!!

och nu... Crazy Friday - den här fredagen!


På gympan har vi haft parkour, om ni inte vet vad det är, är det typ att hoppa över saker på olika sätt och ta sig fram så fort man kan. Det var kul men nästan alla har träningsvärk, vad vi/Samuel och Simon vet. 



Idag fick vi geléhjärtan av Nina och de var supergoda!



NinaInfo.

Veckan har delvis varit bra. Vi jobbar mycket med gruppen och det ger emellanåt resultat. Men det är fortfarande några som kör fel framtoning d.v.s otrevliga kommentarer, skickar blickar, har oschysst jargong, stör i klassrummet så kompisarna inte kan jobba. Det gör att ett flertal inte mår bra. Det känns trist att behöva lägga så mycket energi på att ett fåtal ska förstöra, både för elever och lärare. Det är bristande respekt. Prata gärna om det hemma och följ sedan upp det under middagen framöver.


Peter, vår rektor, kom till klassen idag och pratade om vikten av att ansvara för sitt beteende så att alla mår bra. Han kommer tillbaka innan sportlovet och hoppas då kunna hälsa på under trevligare former.



Jag kan nämna att fredagen har varit väldigt bra. Fina brev, blommor och lite annat :) Jag har fått 22 brev med mig hem från varje enskild elev om tankar om vad jag/hen/vi ska göra framöver. Dem jag har skummat igenom känns hoppfulla... Jag (vi) vill se en märkbar förändring.




Ha en trevlig alla <3:s helg!
Samuel, Simon, Nina o Ola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar