Leta i den här bloggen

Sidor

26 feb. 2016

Veckobrev v.8!

Skön vecka! Ahhh!

Hej, vi har haft en underbar vecka! 

Det har inte varit något bråk och inga konflikter. Det har gått bra på matten och No:n och vi har börjat med tredimensionella figurer. På No:n har vi jobbat med biologisk mångfald. På måndagen tog vi ett snack om minnet av Palme, då han dog. Och för att minnas honom som person, vissa hatade honom, och vissa älskade honom.

Vi hade läxa till tisdagen, Dags! Om "sj-ljudet". Vi renskrev våra texter om att bli svikna.


Vi röstade fram filmförslag till fredagen och filmen blev Jurassic World! (Inte Jurassic Park). Då fick vi ta med oss fika och läsk! Vilken lyx!


Matteprovet var nog det nervösaste i veckan! Det var på en onsdag och alla tränade så det brann om dem. Om area, vinklar och tredimensionella figurer. Vi svarade på alla de 12 uppgifterna (uppgift 12 var en extra utmaning)!


På temadagen (torsdagen) hade vi en lååång sovmorgon! Vi började kl.9.00! Vi kunde verkligen vila ut den morgonen! Och vi slutade kl.14.00! 

Gud (Gudrun) vilken rolig dag vi hade! Ahhhh! Vi ska slappa när vi kommer hem! 
Men läxor får man inte glömma! Vi hade TB och NB, vi läste och översatte en del till svenska i NB. DYGI skriftligt i NB! Föräldrar skulle kommentera läsningen i skolagendan. Det var roligt! 

Skolans bidrag till Naturhistoriska blev 5 st! 
3 st som fick guld och sedan... håll i er... SILVER till den grupp som Karla och Issan var med i. Grattis!

.. och BRONS till Cora, Simon och Hedvigs. Grattis! 

Idag skickas bidragen till Naturhistoriska så får vi se vad som händer där...

Bio! På den mysigaste sista skoldagen (fredagen) tittade vi på Jurassic World. Alla tyckte den var bra och cool och vi satt helt uppslukade av filmen. Så bra var den! Och till det; snacks, fika, läsk... Vilket avslut på veckan innan lov va?


Javisst ja, rektor Peter kom förbi och hälsade på och var glad över att allt verkar vända för oss :)

NinaInfo.

Ännu en mycket braaaaaaaa vecka har tagit slut! Det är verkligen stor skillnad. Känns som vi kan förvänta oss ett positivt föräldramöte. Det är viktigt att ni skickar in förslag på vad ni önskar ta upp. Ni ser ju saker från ett föräldraperspektiv och det här är rätt forum för sådana frågor.
I engelska ska de få fördjupa sig i valfritt område mellan sport och påsk. 
Vi lämnar "Hållbar utveckling" nu och kör istället samhällskunskap under några veckor efter lovet.

Föräldramöte tisdag 8/3 kl 18-19. Välkomna! Många har redan svarat. Påminner de som inte gjort det och glöm ej att meddela om det är något ni vill ta upp. Tiden är en timme och jag vill gärna veta alla punkter innan så att jag kan lägga upp agendan.  

Hälsning från Ola! 
Läget i ma/no är under kontroll. Eleverna har jobbat bra och visat både intresse och jag ser klart ökade kunskaper/förståelse i ex "hållbar utvecklings-projektet" (bli inte förvånade om de kommer hem med energisparförslag eller byte till klimatsmartare bil, heminteriörer etc). 
Provräkningen avlöpte lugnt och utan större nervositet eller stress så det hela såg riktigt bra ut. Resultaten kommer direkt efter lovet.
Efter sportlovet kör vi igång kemibetinget "Matens kemi" och "människokroppen" (nästan alla ämnen inblandade ju!). 
Har upplevt en stor positivt förändring hos många gentemot mig och den undervisning som jag tror på.
Nu väntar ett skönt sportlov i de österrikiska alperna men jag ser redan fram emot att åter träffa era förträffliga och trevliga ungdomar.




Hoppas att ni kommer att ha ett grrrrrymt sportlov! 
Sätt er nu i soffan och relaxa... (ät popcorn, godis, choklad). Bara lova, slappna av och mys med en skräckfilm och bli lite minirädda! Men glöm inte att sporta loss!!!!


Kram från,

Issan, Ica, Isabel, Ola och Nina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar