Leta i den här bloggen

Sidor

13 maj 2016

Veckobrev v.19!

Hej!

På måndagen gjorde vi egentligen inget speciellt. Vi hade slöjd som vanligt och på syslöjden diskuterade vi att det bara är några veckor kvar till sommarlovet! :) Vi hade också besök av en gammal klasskompis till de som gick här på lågstadiet. På bilden skulle vi vara ute och fota. Sedan när man var klar fick vi rita av vad som helst på skolgården. Det var skönt att bara sitta ute och mysa i solen med vänner och rita av t.ex. ett träd. 

På datalektionen jobbade vi med våra filmer. De som hann klart med sina filmer fick visa upp dem inför klassen.

På tisdagen hade vi en läxa i BB (blå boken). Vi skulle göra egna spökhistorier! Man fick välja mellan att göra en helt egen eller fortsätta på en spökhistoria som Lena Ollmark ( en författare) hade skrivit. Om två veckor ska vi skriva i datasalen, längre spökisar som ska rättas av en kompis (o Nina), renskrivas och sedan skickas till Lena för proffsiga tips :)


I onsdags hade hade vi glosor på engelska och mer en halva klassen hade alla 10 rätt (14 st av 20)! Vi gjorde också klart Workbook och det är en engelska bok som vi har jobbat med i 5:an. 

Efter det jobbade vi på med SO tillsammans med 5:en om Vasatiden. I svenska lärde vi oss vad ett referat är och nästan alla hade gjorde referat om De dödas källa. Det är en bok som hela klassen har läst ut. 
På NO-lektionen jobbade vi med jod och sedan tittade vi om det fanns stärkelse  i vissa ämnen. Efter NO lektionen hade vi läxhjälp.

Torsdagen inleddes med matteprov. Matteprovet handlade om bråk och procent. Vi hade So med Pelle när Nina var borta på sambedömning i engelska. På idrotten hade vi häckhoppning och kastade kula. Stina har anmält oss till en tävling med flera olika femmor från andra skolor som vi ska tävla emot nästa vecka. Då hade vi också uttagning om vilka som ska tävla mot vilka. Vi åker tillsammans med 5en. 

De som kom med av tjejerna var: Amelie, Hedvig, Olivia och Linnea. Sedan av killarna var det: John, Edvin, Simon och Noah.
Alla var verkligen superduktiga som var med på uttagningen!

På fredagen på musiken spelade vi upp en liten del av våra egna låtar som vi har jobbat med under ett x antal veckor och allas låtar var superbra! 

På engelskan jobbade vi med grammatiken i våran grammatikbok Grammie, det var lite svårt. Grammatik är rörigt ibland. Sedan har vi också haft frågesport ur tidningen  Lyckoslanten som klassvärdarna ordnade. 
Sedan har vi självklart haft News som vanligt och det var ett gäng superbra nyheter!  
Vi avslutade med utvärdering och info!

NinaStinaInfo.

Sista tre veckorna på vår lästävling! Läs läs läs... 
Fredag 3/6 samlas alla läsprotokoll in för sammanställning av ett genomsnitt i klassen av klassvärdarna.

Onsdag 18/5 är det "Fria idrotters dag" på Stadion. Då kommer ca 1000 elever från årskurs 5 i Stockholm att få prova på friidrottsgrenar och andra roliga idrotter. Det är Stockholms stad, Svenska friidrottsförbundet och Stockholms idrottsförbund som anordnar det hela. Morgonen startar med Häckkampen där vi tävlar mot andra 5:or i häcklöpning, Vinnarna kommer få åka till Finnkampen i Helsingfors i höst med hela klassen! Sedan får man gå runt och testa allt möjligt på Stadion.

Ni träffar Stina kl 8.20 på Odenplan. Medtag matsäck, frukt, dryck och kom sportklädd. Ni som ska tävla måste komma i tid annars sätter vi in ersättarna...
Vi avslutar ca 13.30 vid Odenplan. Ta med matsäck och mycket dricka samt kom sportklädd!

Vik för Nina på tisdag, onsdag, torsdag pga av schemaläggning.


Det är en mindre grupp som ogärna äter skollunch och det har börjat påverka flera i klassen. Det har inget med att maten har blivit sämre sista tiden. 

Prata gärna med era barn om vikten att äta lunch. Det påverkar deras studieresultat.

Vi avslutar Vasatiden nästa vecka och börjar nosa på Stormaktstiden. Vi ska till Vasamuseet fredag 27/5.

Nästa veckas sli-läxa är en film om stormaktstiden!



Trevlig helg 


önskar 
Ebba, Elias, Olivia och NinaStina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar