Leta i den här bloggen

Sidor

20 maj 2016

Veckobrev v.20

Hej!
Den här veckan har gått väldigt fort! På träslöjden fortsatte vi med de saker vi påbörjat och på syslöjden virkade vi eller fortsatte vi med våra förkläden.

På bilden skissade och skuggade vi våra bilder av "klossar" som vi tog förra veckan. Man skulle ta ett foto med minst fyra klossar som man fick bygga upp hur man ville. Sedan skulle vi skissa av dem. När vi hade data fortsatte några med sina filmer och några började med ett NO-projekt. På NO-projektet fick man välja ett eget organ och hitta fakta om det. Flera gjorde en Powerpoint, men hela arbetet var frivilligt.


I tisdags hade de som var på Naturhistoriska riksmuseet, när vi var med i tävlingen om en hållbar skola, sovmorgon. Det var sköööönt! De få som inte hade det fick komma hit till vanlig starttid och jobba med lite andra saker. Vi har även haft vikarie för Nina, både tisdag och torsdag. Det var Anna-Marie som vikarierade och det gick bra.


Vi var på Stadion i onsdags. Det var femteklassare från nästan hela Stockholm som var där. Vi mötte några klasser i häcklöpning och alla som var med i laget fick en medalj. Alla var jätteduktiga som deltog. Det var massor av andra grenar som man kunder prova på, som till exempel; höjdhopp, längdhopp, häcklöpning, basket, frisbee, ishockey och massa mer. Det fanns även en hinderbana, 60 meter, spjutkast, och typ som en lång matta som blåstes upp som man kunde hoppa på eller göra gymnastiska övningar på. Det var jättekul, tyckte de allra flesta! 


Vi har jobbat klart med Vasatiden tillsammans med 5en. Nästa vecka ska vi ha prov! Läs och repetera i Vasatidenböckerna!! Lycka till!


Det har varit väldigt negativt på matten...

På idrotten så har vi kört Ultimate Frisbee och Lacrosse. Det var roligt att få prova något nytt.

På Elevens val har vi jobbat med våra Gruffalofilmer.
Vi har också jobbat med våra svenska och engelska berättelser som är baserade på frivilligt innehåll. Vi ska bli färdiga med dessa berättelser till sommarlovet.

I dag kom Nina tillbaka! På engelskan lyssnade vi på en spännande berättelse om en Camcorder Kid för att träna hörförståelsen. Vi lyssnade, pratade om den och till sist skrev vi på engelska. Den är lång så vi kommer att fortsätta nästa vecka också. 

På SO:n rättade vi de sista uppgifterna om Vasatiden i aktivitetsböckerna och diskuterade svaren gemensamt i klassen och pratade om provet som vi ska ha på tisdag.

Vi gick igenom hemliga kompisar och pratade om vad man kan göra för att inte bara säga "Vilken fin tröja". Tänk på en persons egenskaper också. 

Vi har hört News och svarat på frågor till nyheterna.
De var jätteduktiga!



Vi ska sjunga See You Again på avslutningen! Här finns en länk till texten. Träna träna träna!


Veckans mål: PLUGGA - LÄSA - SJUNGA!

NinaStina info

Nästa vecka har vi Hagajoggen på onsdagen. Barnen kommer att be er om sponsring, men det är helt frivilligt. Pengarna går som vanligt till den kommande klassresan! De har papper med sig hem om det. Pengarna får Marie (Simons mamma) sedan för att sätta in på klasskontot.
Vi får matsäck från skolan så kom i joggingvänliga kläder och skor och ta med mycket dricka. Vi samlas 8.45 på skolgården och håller till vid tennisbanorna. Vi slutar i vanlig tid 14.15. Vi kanske är kvar hela dagen eller så går vi tillbaka och har lite lektioner också.

På fredag ska vi på studiebesök på Vasamuseet! Vi åker från skolan på första rasten (mu som vanligt första lektionen) och kommer tillbaka för en senare lunch vid 12. Spännande! Ta gärna med en frukt till förmiddagen. 

Övriga viktiga datum:

31/5 Fridrottsdag på Kristineberg
3/6 Lästävlingen avslutas
6/6 Ledig dag (Nationaldagen)
7/6 Klassdag - utvärdering och städning. Ta med kasse/skolväska och alla böcker som ska tillbaka. 9-13.00
8/6 Hagadagen 9-13.30
9/6 Avslutning i ljushallen kl 8.30-9. När vi ses i klassrummet vet vi inte just nu för Ninas ena son går ut trean så hon försöker fixa så att hon kan gå på hans avslutning också som ligger samma dag. Ev har vi avslutningen onsdag em (17-18) i klassrummet. Men osäkert just nu, återkommer.


Trevlig Helg!
John, Alma, Linda
och NinaStina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar