Leta i den här bloggen

Sidor

3 okt. 2014

Veckobrev v 40!

Hej!
Måndag: Idag har vi haft gympa. Vi gick till Bellevue och lekte Capture the flag. Sen hade vi Elevens val hos Bridget. Där kollade vi på en engelsk film. Vi hade NO med Stina och fortsatte med våra växter och djur. Vi hade också matte. Då skulle vi jobba två och två med några matteuppgifter.

Tisdag: Idag hade vi engelska-förhör. Det var kul! Det var fjorton stycken som hade alla rätt! Vi gick igenom LFB (läsförståelse B)och nu har vi bestämt att vi ska göra de gula frågorna. Vi fick också personbeskriva lärarna på svenskan.

Onsdag: Vi  gjorde en Round Up i engelskan. Sen hade vi matte och vi har kommit väldigt långt nu. Vi jobbade sedan med skogens alla invånare i våra NO-böcker. Sen som sista lektion hade vi orientering i Bellevue. Det var väldigt roligt!

Torsdag:Idag har vi haft slöjd och det var roligt. På syslöjden började några med sina kuddar. På träslöjden gjorde vi våra lådor. Sen hade vi svenska och då fick vi skriva berättelser. Vi hade också EA och vårt första matteprov. Det var också kul!

Fredag: Idag hade vi bild hos Chris. Där ritade vi självporträtt. På svenskan gjorde några klart sina berättelser. Några andra jobbade med "Min Familj" och vissa spelade kortspel om partiledare. Sen tittade vi på Nyhetspanelen som Isabel, Simon och Ebba hade gjort! Jättebra! Vi avslutade dagen med utvärdering och högläsning i: Min vän Percy, Buffalo Bill och jag av Ulf Stark.

NinaStinaInfo.

Veckan har varit bra och vi har fått väldigt mycket gjort. Hösten är på intåg och det råder skoförbud i klassrummet. Endast inneskor är välkomna.

Torsdag 9/10 är det friluftsdag; orientering. Matsäck!
Samling kl 9.00 i klassrummet (lämna in ma- och no-läxor) för att promenera till Hagaparken. Vi slutar i vanlig tid d.v.s. 13.30.
Kom klädda i varma kläder/skor/stövlar som passar för orientering i naturområde. En klocka är bra att/grupp så man inte orienterar för länge. Ni har två timmar på er att ta kontrollerna. Mobilerna är dumt att ta med ifall de tappas bort i skogen. De kan vi samla in på morgonen i klassrummet. 
Glöm ej att ha koll på väderleksrapporten - Ska det bli kallt? regn? Mössa och fingervantar är skönt! Ta också med en mumsig matsäck och mycket att dricka då man blir törstig av att springa. (Inget godis, ingen läsk men en liten kaka kan vara ok till efterrätt...) Sittunderlag kanske?

Vi jobbar på för fullt med personbeskrivningar i svenska just nu. Vi skriver berättelser i skolan och de har även en berättande text i läxa till på onsdag. En PPP. Gissa vad det är ni! Era barn vet :)

Vi tycker att det är en jättebra idé att samla in mobilerna på mornarna. Barnen umgås och sysselsätter sig med andra saker än att kolla sina mobiler i tid och otid. Kontakt får ni ju lätt antingen genom att dra ett mail till oss båda - för säkerhets skull - akuta ärenden är bäst via Muschi på expeditionen. Skickar ni sms till barnen så kan de läsa dem så snart de slutat.

Det har varit några konflikter efter skoltid som vi fått ta tag i.
Vi jobbar förstås med sociala relationer i klassen men det finns inte tillräckligt med tid för att hålla längre privata diskussioner med enskilda barn dagligen (tyvärr). Vi ansvarar främst för att reda ut konflikter som uppstår under skoltid och vårt mål är att aldrig låta barn gå härifrån med outredda konflikter. (Men ibland får vi inte reda på vad som skett förrän senare och då har vi ju förstås inte kunnat reda i det).
Vi lärare ansvarar ju främst för elevernas pedagogiska utbildning och har därför inte tid att reda ut vad som händer på Klubbentid eller på barnens fritid. Men om något har hänt och detta inte blivit utrett påverkar det barnen starkt vilket i sin tur påverkar undervisningen för hela klassen då vi som lärare behöver ta av lektionstid att reda ut saker. 
Vi vill gärna att ni föräldrar försöker följa upp hur kamratrelationerna fungerar i klassen och hjälpa era barn att på trevliga sätt reda ut situationer som inte blivit lösta så de kan koncentrera sig i skolan och lära sig så mycket de bara kan!

Trevlig Helg!
Alma, Molly, Issan och NinaStina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar