Leta i den här bloggen

Sidor

17 okt. 2014

Veckobrev v 42

Tjosan! Nu är vi här igen! Nu ska vi berätta om veckan...

Måndag:I måndags hade vi idrott och då fick man välja mellan Fotboll, Frisbee, Jogging och Orientering. Vi har också haft sjukläxor till måndag!

Tisdag:Vi hade skriftligt glosförhör som gick bra för de flesta! Sedan jobbade vi med månader och veckodagar.  Det har vi i läxa att kunna stava dem till nästa vecka. Vi gjorde framsidan på Boken om mig. 

Onsdag:Vi gjorde färdigt böckerna om oss själva och sedan spiralades dem och blev finfina! Klassvärdarna rättade LFB med klassen (de gula frågorna). Vi hade idrott sist på dagen och det var TippenToppen!! = ]

Torsdag:
På torsdag började vi med vikingarna och fick göra olika val inför grupparbetet. Sedan har vi jobbat med schack och det var superkul! Vi fick lära oss om
en mästare och sånt! Den "mästaren" satt på sina egna händer hela matchen.
X )

Fredag:
Idag har vi haft News! Det var kul och vi har också haft bild och där fick vi lära oss att rita näsor,munnar och öron! Vi är lite spända för HALLOWEEN som kommer nästa vecka här i skolan! Det kommer också FN-Firande nästa vecka! Vi har också utvärderat våra ansvar och pratat om det vi är nöjda med! X )


Trevlig helg! = )                                                       
David,Noak,Felix, Linnea och NinaStina!


NinaStinaInfo
På måndag utgår idrotten på morgonen pga att det är simvecka på skolan och det innebär att alla idrottslärare är i olika simhallar och kollar av att elever åk 4-9 kan simma ordentligt. Det innebär sovmorgon med start 9.40 istället.
Sista dagen att lämna in den frivilliga slanten till matpersonalen. Underbara ungar som sprider glädje gillar vi! Klassen är uppskattad av många vuxna på skolan just på grund av sin positiva sida. Tack för att vi får ha hand om era gulliga barn! På tisdag morgon går Kajsa och handlar en bukett och Ica och Thu har gjort söta små kort till buketten.

tisdag har vi gemensam Assembly hela svenska/engelska mellanstadiet och då ska var och en upp på scenen för att visa sin egengjorda "Boken om mig". 

David och Cora ska berätta om vad vi gjort på svenska och engelska.
Senare på förmiddagen kommer barnen få berätta om sina "hemliga kompisar" i klassrummet.

onsdag samlas vi vid pressbyrån nere i T-banan, Odenplan kl 8.15 för avfärd till Eriksdalsbadet för "simkontroll". Medtag badkläder, handduk och hänglås. Vi äter lunch på skolan, lite senare 11.45, så en frukt kan smaka bra när vi kommit upp ur bassängen.


torsdag är det dags för det traditionella FN-firandet i ljushallen. View kommer att representera Thailand, Karla Norge och Thu Vietnam i paraden! Dagtid främst för elever och kvällstid (se tidigare inbjudan) för familjer. Finns på bloggen och på skolans hemsida. Efter skolan, 13.30-14.30, kommer Ingvar och har schackskola för de som är intresserade. Hoppas fler stannar den här gången annars kanske det inte blir något framöver!


Påminnelse: De familjer som har tänkt komma på FN-kvällen mailar till Leigh (Davids mamma) på leigh@telia.com. Detta för att rektor vill veta på ett ungefär hur många som kommer på torsdag kväll. Tack!


fredag firar vi Halloween! Kom utklädda om ni vill och ta med något gott? Spindelfärgat? Häxinspirerat? Läskigt? Fika till em. Vi kommer blanda spök med lite vanligt skolarbete denna dag. Sedan blir det looooov! :)


Halloweendisco på skolan på kvällen! Se separat inbjudan via mail eller på bloggen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar