Leta i den här bloggen

Sidor

14 nov. 2014

Veckobrev v. 47

Hej på er!


Måndag
I måndags så hade vi idrott och vi dansade salsa, det var kul! Vi fick också besök av en tävlingsdansare på idrotten.
Vi hade NO och vi tittade på ett det hemliga pulvret sen skulle vi gissa vad det var på de 5 sinnena förutom smaken förtsås. Nästa vecka på måndag - kom ihåg att ta med en t-shirt/skjorta!


Tisdag
I tisdags så hade vi glosförhör. Sen så skulle man beskriva en Astrid Lindgren-figur. De passar ju bra nu när de är barnboksveckan då Astrid Lindgrens barnböcker uppmärksammas. Vi jobbade även med att göra serier (bilder m kort o text) utifrån folksagor.

Onsdag 
Vi har gjort en olweusenkät i datasalen som handlar om mobbning. Nina var vikarie för Stina när hon var på NO-kurs. Vi har också haft idrott. På idrotten gjorde vi en slags bollek där man var i 4 olika lag och man hade en president och om man träffade presidenten så fick man erövra landet. Vi hade genomgång av svenska läxan.

Torsdag
Halva klassen redovisade om vikingarna 1.Vikingaintro! 2.Livet i vikingabyn! 3.Vikingaskeppen! 4.Vikingatågen! 5. Upptäckter och nya riken! Alla var jättebra. 
Vi hade matteprov det gick bra för alla. Vi får svar förhoppningsvis nästa vecka. 

Fredag
Idag så har vi Astrid Lindgren-dag och då man får klä ut sig till sin favoritsagofigur. De flesta var utklädda till sig själva ( Boken om mig ) förutom Thu som var en flicka från Torrotorro. 
Vi har också NEWS. Vi har också massa roliga SO-redovisningar. Det var 1. Birka, Sveriges äldsta stad 2. Goda gudar och onda jättar 3. Hur kristendomen smög sig in.. 4. Ute i världen vid samma tidpunkt 5. Hur kan man veta vad som har hänt i historien? Vi var jätteduktiga och det vi ska förbättra har vi ju mer än 2½ år på oss på mellanstadiet :)

Det är det vi har gjort i veckan! Har någon vuxen hunnit med så här mycket i veckan!? :)

Ha en trevlig helg!
önskar klass 4a


NinaStinaInfo.

Alla har fått info om slöjdportfolio. Försök fixa en sådan så snart som möjligt. Klipp av, fyll er och ta med den nedre delen av pappret som slöjdlärarna skickat hem. 
Har ni frågor om detta - vänd er till Brita eller Ari.

Nästa vecka avslutar vi vikingaprojektet med ett muntligt prov på onsdag. Läs på i häftet som ni har fått! 


torsdag börjar vi med medeltiden. Till dess vill vi att alla har tittat på filmen "Medeltiden i Sverige" på SLI. Den är 20 minuter lång. Om någon fortfarande har inloggningsproblem är det bara att höra av sig till oss. Kanske kan man passa på att se den hos en kompis? Vi tror att det ska funka för alla i alla fall!



                      


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar