Leta i den här bloggen

Sidor

21 nov. 2014

Veckobrev v. 48

Hej, hej!

Måndag
I måndags hade vi idrott. Vi hade spökboll med två olika varianter. Och sen så har vi jobbat med lite juldikter i veckan. Vi jobbade två och två. Lite julord utgick vi från. Vi samlade 10-20 ord.


Tisdag
I tisdags så hade vi engelska läxa som vanligt, det innebar både glosförhör och att Nina lyssnade på alla när vi läste texten. Vi hade klassråd och bestämde att till torsdag nästa vecka så får man köpa en present för 50 kr det ska passa både en tjej och kille så att man inte köper nåt man vet att en kille/tjej vill ha! GOD JUL!

Onsdag
I onsdags så hade vi LFB i läxa och så rättade vi den. Vi hade också vikingaförhör/prov. Det gick jättebra. Vi hade många intressanta diskussioner. På idrotten så gjorde vi: det var tre bänkar och en madrass på så skulle man åla igenom och ta ett gult eller blått band. Man skulle åla sig i höger trafik.


Torsdag
I torsdags så skrev vi juldikter. Vi såg på en film på SLI.se om medeltiden i Sverige. Filmen var en liten sammanfattning av medeltiden. Men vi ska fördjupa oss mycket mer i den fram till jul. Matteläxan var att man skulle kunna dagar och månader. 

Fredag


På bilden har vi gjort julkulor som ska hängas upp på en egentillverkad gran som ska sitta på dörren i vårt klassrum. 
Vi har jobbat vidare i medeltiden.
Idag så har vi News. När man tillhör gruppen "News" gäller följande: Att så fort som möjligt, bestämma vem som tar ansvar för vilken nyhet (Utrikes/Inrikes/Lokalt/Kultur/Sport). Sedan gäller dett att hålla öronen extra öppna för dessa nyheter under veckan. När man hittat en nyhet återstår det att återberätta den skriftligt i SO-skrivboken, skriva varför man valt den samt ange källa och datum.

Utvärdering har vi hunnit med idag också. 



NinaStinainfo
Crazy Friday på fredag - bad hairday!

NO - vi labbar på med våra mystiska ämnen. 
Vi tränar att laborera på ett säkert och systematiskt sätt samt att arbeta tillsammans. Det är inte alltid lätt att samsas och att noggrant följa en arbetsbeskrivning när man är nyfiken, men koncentrationen är på topp och intressenivån är hög.

På måndag kommer MA-utvärderingsboken och NO-arbetsboken hem för påsyn. Se igenom hur arbetet går för ditt barn och skriv gärna en signatur att du har läst. En liten positiv utvecklande kommentar får också gärna slinka med till ditt barn! Lägg sedan tillbaka i väskan!

Vi har pratat om jultraditioner och om hur vi vill ha det i jul i vårt klassrum och kom fram till att förutom fin julgran med dekorerade kulor som de gör på bilden med Chris, så vill vi ha julklappar! 
D.v.s var och en köper en julklapp som passar för både tjej och kille för ca 50 kr. Den slår hen in hemma i valfritt papper med snöre runt samt en "God Jul Kompis Från X"-lapp påklistrad
Paketet lämnas in till oss för att sedan hängas upp i linan som hänger i klassrummet och på anslagstavlan. 


Vi håller även på att skriva juldikter! Kanske hinner vi börja med julsagor också. Annars tar vi det nästa år... Tänk att det är första advent nästa söndag!



Ha en trevlig helg och 
lycka till fröken Stina som 
springer tunnelloppet imrg!

Önskar 4a, stora som små :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar