Leta i den här bloggen

Sidor

7 nov. 2014

Veckobrev v.45

Hejsan allihopa!
I måndags på idrotten så var det hinderbana och det var jätteroligt.

I tisdags hade vi glosförhör, vi skulle se om har tränat på alla glosor på engelska och det hade de flesta verkligen gjort! Det var supergrymt!

I onsdags så gjorde vi flygplanen innan "flygtävlingen" som skulle vara klara på torsdag, vi hade också vikarie för Nina och Stina. Vikarien hette Sanaria. Det var lite svårt för Nina och Stina var ju inte här och man är ju van med en lärare som vi brukar ha! Men annars var det jättekul!

I torsdags  hade vi flygplanstävling i ljushallen. Tyra blev klassens vinnare! Grattis! Innan hade vi slöjd, i syslöjden gjorde vi kuddar som man skulle sy med symaskin. I träslöjden gjorde vi lådor som vi sen målade när de var klara.

Fredag, idag har vi haft bild hos Chris, vi gjorde designade julgranskulor som vi sedan ska sätta på en julgran i klassrummet. (Julgranskulorna och julgranen ska vara i papper.) Vi hann inte utvärdera. Det hoppas vi att vi hinner på måndag med Stina istället?!

Nästa torsdag och fredag ska vi redovisa för klassen om vikingarna. Vi har lärt oss olika saker. Det handlar om hur vikingarna levde, goda gudar och onda jättar, Birka-Sveriges äldsta stad, hur man vet vilka vikingarna var för något o.s.v.

Taggade och snart redo!

Klara Färdiga Gååååå!

Klart! Grattis Tyra, klassens vinnare!


NinaStinaInfo.
Då är vi igång igen efter höstlovet :)

Nästa vecka uppmärksammar vi barnboksveckan med att prata lite extra om böcker, läsning samt uppmärksamma AstridLindgrenDagen. På fredag får alla komma utklädda till sin favorit-sagofigur! Emil? Pippi? Eller Harry Potter? På tisdag har de en läxa att beskriva en Astrid-figur utan att berätta vem :)

På onsdag em är Stina på NO-kurs så räkna med vikarie. Sedan kommer hon tillbaka fullfjädrad inom sitt område!

Matteprov på kapitel 2 på torsdag. Stina kommer maila ut repetitionsuppgifter alt dela ut på måndag.

Klassen kommer att redovisa sina fördjupningar om vikingatiden på torsdag och fredag. Vi sätter sedan ihop alla gruppers arbeten till ett gemensamt häfte till var och en "Fakta om vikingarna". Detta ska sedan läsas på inför muntligt förhör v.47.

Nästa vecka ska vi börja fundera på hur vi ska göra i klassen inför jul! Kalender? Paket? Juldikter? Julpynt? Nytt stadie betyder nya traditioner! 🎅🎁🎄

Trevlig Helg!
Leja, Samuel, Edvin, Ica och NinaStina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar