Leta i den här bloggen

Sidor

9 jan. 2015

Info v 3

Så var vi igång igen!

Det är så roligt att träffa alla glada och pigga barn igen!

De här dagarna gick så fort att barnen hann inte skriva något veckobrev, det får bli nästa vecka...
I torsdags fick vi ett erbjudande att panta flaskor åt ett företag i närheten. Ica och Thu kastade sig på uppgiften och samlade in 202 kr till klasskassan! Bravo tjejer - ni fick slita med flera säckar med pantflaskor och burkar, men vi hoppas få ihop till en rolig klassresa i sexan!

Nya klassföräldrar är Molly, Alma, Issan och Ebba. Leigh kommer inte kunna vara skolrådsrepresentant denna termin. Är någon annan sugen att ta över så hör av er! Första mötet är 10 februari.
 Nästa vecka kör utvecklingssamtalen igång! Nina börjar på tisdag, Jag (Stina) är lite mer efterlovetsegistarten och väntar till nästa måndag! Kika gärna igenom barnens IUP i skolagendan innan dess!


Angående matteläxorna till nästa vecka kommer det inte hem något träningspapper. Kvartalen och månaderna har de tränat på idag i skolan och behöver de träna mer kan de ta hem träningshäftet. (Fråga dem gärna om de har koll på vilken månad som hör till vilket kvartal och hur många dagar det är i varje månad.)
Vad gäller multiplikationstabellerna är det aldrig för tidigt att automatisera dem. Träna mycket och ofta så de sitter för resten av livet. Ju fortare de är automatiserade desto fortare slipper hjärnan lägga onödig energi på tabeller och kan fokusera på de riktiga matematiska problemen.
Träna kan man göra på t.ex.10monkeys.com eller webbmagistern.se på nätet eller om ni hittar någon rolig app (Finns en som heter "Träna gångertabellen")
Vi kommer också träna i skolan på olika sätt! Sitter redan 1-5:ans tabell så träna vidare med de andra!

Trevlig helg nu och njut av att stänga av väckarklockan igen!
Stina  :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar