Leta i den här bloggen

Sidor

23 jan. 2015

Veckobrev v.4

Hej!
Måndag
På elevens val fick vi läsa en engelsk bok. De som inte hade någon multiplikationsruta fick färglägga en.

Tisdag
Vi fick nya hemliga kompisar på klassmötet. Vi pratade i grupper om vad man kan göra (och säkert många redan gör) som vän och för att hamna på plus hos varann. Vår läxa var att göra klart engelska häftet.
Vi började med division.

Onsdag
I onsdags så hade vi läxa i LFB (läsförståelse b) och så hade vi religion. Vi pratade om Gamla Testamentet mm. När vi får läxa i religion ska man läsa sidorna och kunna berätta vad man lärt sig.

Torsdag
På torsdag så hade vi multiplikationstest på alla tabeller - 100-Klubben! Vi gick också till stadsbiblioteket och lånade några böcker. Många hade med lånekort.

Fredag
Idag har vi haft bild och jobbat vidare i religion. News var jätteduktiga! Sedan har vi renskrivit Huset kap 1 i datasalen. 

Vi har också utvärderat våra ansvar.


NinaStinaInfo.
Vårt "termins-skriva-projekt" heter Huset och första kapitlet är klart för de flesta nu. De få som inte är klara har det i läxa under helgen att skriva färdigt samt måla bilden. Många verkar inspirerade att skriva egna böcker om sina fantasihus. 

På onsdag ska Nina på konferens och det blir vikarie för henne under fm. 
På eftermiddagen går vi och åker skridskor med Stina och Micke. Det blir en skridskolektion så alla bör ha skridskor med (inga andra gympakläder behövs denna dag). Se om ni kan låna om ni inte har. Det kan även finnas att låna på skolan i nödfall. Då får ni prata med Micke på måndagslektionen. Hjälm och vantar är obligatoriskt och klä er varmt! Ta gärna med lite varm saft/O´boy eller liknande. En liten kaka eller bulle får också följa med om ni vill! ;)
Barnen slutar i Vasaparken kl 14.00. Om ert barn får stanna och leka eller gå direkt hem från parken måste hen ha med ett intyg (påskrivet av förälder). Annars måste hen följa med tillbaka till skolan och sluta där eller gå till Klubben. 

Jobba gärna med "Mitt liv.." hemma också. På torsdag har jag bokat tid i datasalen för finslipning. Det ska bli roligt att se hur levnadsbeskrivningarna tagit form! När böckerna är klara och inbundna kommer ni att bli inbjudna till Bok-release! Alla böcker finns då till salu och pengarna går oavkortat till klassresan. Mer info kommer inom snar framtid. Tack för tipset Almas mamma!

Fortsätt träna på multiplikationstabellerna. 2-3 minuters träning 2  gånger om dagen ger mycket i längden! 

På fredag är det Crazy Friday med pirat-tema! Leta fram träbenet, ögonlappen och snusnäsduken... Argh!

Har någon fortfarande problem med egen mail eller USB - försök lösa detta. Annars blir det strul med allt som ska jobbas med, både i skolan och hemma.

Välkomna till Öppet Hus nu på lördag kl 9.30-12! Det blir minilektioner, mingel och möjlighet att köpa fika! Kompledigt fredag 6/2. Om ni har förhinder under lördagen vill vi veta om det! :) 



Trevlig Helg!
Isabel, Ebba, Simon och NinaStina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar