Leta i den här bloggen

Sidor

16 jan. 2015

Veckobrev v.3!

Hej!
Måndag
På måndagen hade vi idrott som första lektion. Sedan på matten kom Kulturskolan med en sjungande entré. De berättade om att de hade öppet hus på lördag. 

Tisdag

I tisdags hade vi mattetest på månaderna och antalet dagar+ kvartalen. Samma dag så träffade vi Nina som hade varit i Sri Lanka. Det var roligt att träffa henne!  


Onsdag
Vi hade världens bästa kemiexperiment: att äta choklad! Med anledningen av att vi skulle förstå mer om hur värme påverkar chokladen. Till sist avsluta vi dagen med lite gymnastik.



Torsdag
Idag börja vi med religion och läste och pratade om samerna och fick se Ninas trevliga semesterbilder.

Fredag
I dag gjorde vi klart serierna på bilden. Vi pratade mycket om religion och gjorde en karta över var världsreligionerna finns i världen.
Vi började skriva om vår tillbakablick i livet. Läs mer om vad Nina skrivit om projektet längre ner.
Nyheterna var bra!



NinaStinaInfo.
Nu är vi igång ordentligt igen. Kul att vara tillbaka! 

I svenska ska vi göra tillbakablickar som 70-åringar... som ingår i ett projekt som heter KUL1415 "Kulturår för barn och unga i Stockholm 14/15". Läs mer om det här >

Hela klassen har börjat skriva om sina liv med en tillbaka blick år 2074. Dessa kommer vi sedan skicka in till KUL för tryck. Vi kommer att få 50 upptryckta böcker som handlar om klass 4a:s framtida tankar om sina liv mellan 2004-2074. Det kommer att bli roligt :) Vem vet, kanske har någon kvar sin bok år 2074... 

Jag har bett alla att maila hem sina texter så att ni, föräldrar, kan hjälpa dem med texten hemma också. Det är meningen att de ska fila lite på dem hemma under nästa vecka och sedan maila tillbaka dem till sig själva. Om två veckor går vi in i datasalen igen och gör det sista på texten och hoppas då att alla blivit klara. om ditt barn inte har ngn e-postadress så vore det bra om ni kunde ordna en sådan. Den kommer de att använda i skolsammanhang framöver.

I SO startar vi terminen med religion - Vad är religion? Vad betyder det? Vad innehåller bibeln (GT/NT)? 

På torsdag går vi tillsammans till stadsbiblioteket på fm. Ta med lånekort alt. ha koll på personnummer och kod! 

Glöm inte era utvecklingssamtalstider. Välkomna!

Ni har väl planerat in Öppet Hus lördagen 31/1 kl 9.30-12.00? Det har vi! Komp.lediga fredag 6/2.

Trevlig Helg!
Simon, Isabel, Ebba, NinaStina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar