Leta i den här bloggen

Sidor

9 okt. 2015

Veckobrev v. 41

Hej!


I måndags fick vi en liten ovanlig läxa, WB skulle hem och bli klar för vi hann inte med uppgifterna på lektionstid.

Dagen efter måndag hade vi stafett i Bellevue. Vi blev indelade i lag och så fick man välja en valfri sak att samla på. Vi hade också en läxa i LFC då vi skulle svara på de rosa frågorna. Sidorna handlade om en instruktion, 
om hur man gör stolar.  

Vi fortsatte även att bugga. Det var på morgonen i ljushallen då hela mellanstadiet dansade. Det var inte många killar och tjejer som vågade dansa med varandra men Stina och Nina gick runt och satte ihop oss kille och tjej.
Vi hade kill- och tjejträff också!

I onsdags så hade vi i läxa att se på en film om vårt land på "Sli.se" och skriva faktan i So-boken. Sedan bestämde vi vad vi skulle redovisa för saker.

Nästa dag hade vi en rätt så ovanlig läxa... det var att vi hade i uppgift att göra matteläxan i Matteboken. Sedan fortsatte vi att jobba i Matteboken. Det var väldigt kul och spännande att lära sig mer svåra saker!

Senare spelade vi brännboll som var inte direkt lik "vanlig" brännboll. Man skulle kasta tre bollar samtidigt och springa runt fyra koner och försöka komma i mål... men det var nästan likt "vanlig" brännboll, det var ju bara bollarna som ändrade den "vanliga" brännbollen och att man inte skulle slå med baseboll/brännbollracket med bollar.

Vi fortsatte att jobba med "Norden-länderna" och skrev mer fakta om våra länder.  De som behövde hjälp i gruppen hjälpte vi, för vissa hängde inte med så då fixade 
vi det tillsammans.

Dagen därpå jobbade vi med "stjärnläsaren" och skulle gå igenom frågor som vi skulle besvara; på raderna, mellan raderna och bortom raderna.

Vi hade musik också och tränade på keyboard sista gången och började träna sjunga luciasånger som vi ska ha i 5:an! Pirr...

Vi fortsatte att skriva vidare på engelska-berättelserna som vi kommer att spela upp näst-nästa onsdag. Vi har blivit indelade i grupper och då får man hitta på egen PPP. Alltså egen person, egen plats och eget problem. Kul!


NinaStinaInfo
Måndag - orienteringsdag! Info om denna lades ut på bloggen igår (torsdag).

På fredag kommer klassen få ett litet förhör på klockan på engelska. De elever som fortfarande känner sig osäkra på klockan har fått ett litet häfte med klockrepetition att öva på hemma. Förhör dem gärna! Tips på bra klocksajt: Bang On Time

Trevlig Helg!
Issan, Ica, Isabel och NinaStina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar