Leta i den här bloggen

Sidor

23 okt. 2015

Veckobrev v.43


Hej!
I måndags började vi med slöjd och fortsatte på våra arbeten som vi tycker är kul fast alla vi är i syslöjdsgruppen. Sen var det så klart rast. Sen hade vi matte och fortsatte med några sidor som heter utforska och vissa började med röda och blåa sidorna. I NO så skrev vi lite om djurgrupperna som vi hade hört om veckan innan. På data lektionen så började vi med att photoshoppa och det gjorde vi bara med att sätta in bilder i andra bilder. De som inte hade blivit klara med gorillabilderna fick lämna in dem men några var lite slarviga med det "inlämnandet". 

På tisdagen så fick vi höra om kräftdjur, blötdjur och groddjur. Sedan gick vi som vanligt igenom Lfc (läsförståelse C) som vi hade i läxa. Sedan fick vi också fortsätta pyttelite med Nordenarbetet som vi håller på med nu. Vi hade också gympa i tisdags där vi körde en lek som gick ut på att skjuta en basketboll med andra bollar och med det knuffa in de i de andras bänkar för att göra mål. Varje lag hade också en bollkalle för att hämta bollarna ock kasta de tillbaka till personerna som skulle skjuta på basket bollen. Några behövde också stanna kvar då och skriva klart eller träna på eng teatrar. 


I onsdags hade vi eng teatrar i läxa och vi fick spela upp dem för klassen. Det gick bra för de flesta och många var roliga och bra!!! Vi  jobbade på med faktabladet för Nordenarbetet och gjorde spelplanen och reglerna.

Vi har gjort två läsförståelsetest och ett stavningstest med Nina i veckan. Pust..

Under torsdagen blev det ingen idrott för att det var FN-dagen. Det kom också några som gjorde en konsert med ballonger, glas, flaskor, ja allt möjligt. Kul!


Idag hade vi vanliga lektioner fram till lunch sedan var det dags för Halloweenfest! lekar, läskigt go-fika och disco!










NinaStinaInfo.
Tack bagare och lekledare för idag! Läskigt gott och skrämmande kul :)

Äntligen ett efterlängtat lov! Det är vi alla värda! Vi hoppas att alla får möjlighet att vila och ta det lugnt och att även ha lite kul!

När vi ses efter lovet önskar vi att så många som möjligt kan bidra med stickat material och knappar till vårt känsloprojekt tillsammans med klass 7b.


De sista två grupperna redovisar sina djurgrupper på tisdag. Vi ser fram emot att få lära oss mer om insekter och fiskar!



Vi ska göra uttagningstestet till "Vi i femman" på onsdagen och missar då tyvärr flygplanstävlingen som sker samtidigt...

Matteprov på tisdag. Klassen får visa vad de lärt sig om uttryck, ekvationer och matematiska mönster!


SO-prov på torsdag! Du ska kunna de allmänna frågorna om Norden (inklistrade i SO-boken) samt ditt fördjupningslands frågor som finns med i de olika spelen (har man fördjupat sig om Norge ska man kunna frågorna om Norge).


NO - Vi börjar med vår NTA-låda om Rörelse och Konstruktion. Fysik och teknik i en härlig blandning!


Glöm inte att plocka fram varmare kläder för nu är det inte alltid lika mysigt att vara ute på rasterna längre...



Ha ett härligt lov!
Egon, Karla, Amelie och NinaStina



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar