Leta i den här bloggen

Sidor

2 okt. 2015

Veckobrev v.40

Hej!

I måndags hade vi slöjd och många har kommit väldigt långt med förklädena som de gör på syslöjden. Vissa har börjat att göra knytband. På träslöjden gör vi metallsaker som ljushållare och smycken.

I tisdags hade vi kill- och tjejgrupper igen. Vi hade gett oss själva mål som vi skulle följa. Vi kollade vilka som hade följt sina mål med hjälp av handuppräckning. Alla i tjejgruppen hade gjort bra ifrån sig. I killgruppen pratade de om regler och hur man ska göra för att alla ska må bra. Även i killgruppen hade alla följt sina mål.
Eftersom vi hade astronauter på skolan förra veckan fick vi läxa att skriva om våra liv som astronauter. Vi blandade fakta med vår egen fantasi. De flesta hade gjort jättefina bilder av sig i rymden eller sitt fantasirymdskepp. Vi fick mycket beröm för bilderna. 

Vi hade vår första läxa i "Grammie" i onsdags. Grammatiken känns lite rörig men vi jobbar på så bra vi kan!

I torsdags kom vi igång med So:n i våra grupper. Vi har fått välja ut 3 av 5 länder i Norden och sedan utgick Nina från de önskemålen och satte ihop grupper om 5.  


Vi har tittat klart på serien geografens testamente. Det var en bra serie!

Idag har vi Crazy Friday och det är temat Crazy Hair Day. Vi dansade i gympasalen med Stinas danslärare och då lärde vi oss att dansa bugg. 

Idag har nyhetspanelen läst upp nyheterna för oss andra och de var lika bra som förut. 

Till sista har vi gjort utvärdering - enskilt eller i grupp! Oj, så skönt med helg snart...

NinaStinaInfo.
Läxa på sli.se är att se en film som hör till fördjupningslandet. Alla vet vilket land de jobbar med (ett av de nordiska länderna).
På tisdagsmorgonen kommer Nina Z tillbaka och dansar med hela mellanstadiet under vår assembly. För övrigt är det en "normal" vecka. Vi jobbar på med Norden, ekvationer, grammatik och Europas sista vildmark (fjällen). Snart ska vi börja med höstens NTA-låda "Rörelse och konstruktion"!
Tidigare i veckan fick ni ett mail om vikten av att följa regler. Målet med det var att ni tillsammans med era barn skulle diskutera innehållet i mailet. Vi vore tacksamma om ni gör det. Det läggs mycket tid på sånt vilket inte tillhör undervisningen alls...
Ni har även fått eller kommer att få ett mail angående instagram. Diskutera gärna detta också när ni ändå är igång med skoldiskussioner.



Trevlig helg 
önskar Leja, Samuel, Simon 

och NinaStina!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar