Leta i den här bloggen

Sidor

16 okt. 2015

Veckobrev v.42

Hej!
Första dagen i veckan var orienteringsdag så vi fick väckas lite från helgen och starta skolhjärnorna. Vi fick ta med oss en liten matsäck och sedan gick hela klassen dit tillsammans. När vi kom dit så blev vi indelade i tre och tre eller två och två. Vi fick en viss tid på oss och det var ganska lätt, men lite svårt skulle det vara.

I tisdags på morgonen hade vi idrott och gjorde Harry Potter då man skulle vara hemlig och inte visa sig vara Harry Potter. Skickligt gjort...när man inte blir tagen. LFC hade vi senare och rättade alla frågor som vi gick igenom.

På svenskan läste vi en text om en gorilla. Sedan skulle vi jobba med konstnären i "En läsande klass"... Vi fick rita våra inre bilder till texten. Det blev många fina gorillor :)

Dagen efter hade vi eng. Vi hade glosor och vi skulle kunna texten muntligt. Vi småtränade på klockan i WB då det var en uppgift. Vi hade också i läxa att titta på "Sli.se" om de nordiska länderna valfritt men om man inte hade gjort någonting skulle det inte det vara bra, men det tror vi att alla har gjort.

Dagen därpå hade vi idrott och fick göra olika uppgifter. Som till exempel hoppa på plintar och göra kullerbytta på en tjock matta och mm. Det var svettigt och blött men roligt...vi fick jobba med våra nordiska länder. Alla var i grupper och vi skulle börja med spelet och göra klart alla nordiska frågor. Det var rätt så mycket vi skulle göra.


Fredagen hade vi musik och vi skulle se på en film som ni vuxna kanske (självklart) kan... Fantomen på operan! Så vackert i denna film! Medan en del tittade på filmen gick andra till musikläraren och skulle se om vi kunde spela piano som vi har tränat på i två veckor. Vi hade också klocktest, 12 st klockor. Och man är lite nervös när man ska skriva på prov. Nej, inget prov! Det är bara ett test. Det gick jättebra för nästan alla! 

Vi hade News senare. Intressant fakta...spännande... Och senare gick vi igenom alla läxor som ska ligga i väskan när vi gick hem. Vi hade också Grammie (Engelsk grammatik) där vi lärde oss om "hade och haft". 
Vi fortsatte också med ''Gorilla-teckningar" som vi har jobbat med, att göra inre bilder till vad man tänker och vilken bild man har i huvudet när Ninis läser upp en text om en gorilla.

NinaStinaInfo.
Nästa vecka på tisdag redovisar följande djurgrupper:
Blötdjur, groddjur, kräftdjur! Det ser vi fram emot :)

Vi kommer att ha ett litet känsloprojekt med 7b ett par veckor efter höstlovet. Vi ska göra känslougglor! 
Vad det är, får ni veta mer om längre fram men vi behöver material till det. Vi tar tacksamt emot stickat material tex gamla tröjor, sockor, vantar, mössor (lite kraftigare tyg jmf med tunt material som en t-shirt) och kanppar i olika storlekar, former och färger. Leta leta!

FN-dagen uppmärksammas som vanligt! Vi kommer titta på den gemensamma samlingen i ljushallen, prata och diskutera viktiga frågor rörande barnens rättigheter mm.
Thu ska bära flaggan för Vietnam! 

På fredag har vi lektioner som vanligt fram till lunch sedan kör vi HALLOWEEN!
Kom utklädda och ta med det ni vill dricka till em.
Ett gäng har anmält sig till att baka läskiga men goda kakor (Olivia/Amelie, Johan/Noak/Edvin/Noah, Hedvig, Thu). 
En annan grupp ska dekorera klassrummet (Linnéa, Leja och Karla). 
Till sist har vi en aktivitetsgrupp som ska ordna spöööklekar.. (Samuel, Simon, Abbe, Hedvig, Cora, Ica). 
Det blir säkert roligt!


Ha en såååå mysig helg,
gosa dig ner i soffan och titta på drama på kvällen 
med chips (inklusive godis)...mums!

Kram Isabel, Ica, Issan och NinaStina!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar