Leta i den här bloggen

Sidor

16 sep. 2016

Veckobrev v.37

Hejsan!
Den här veckan har vi haft klassfoto och vi fastnade perfekt på bilden! 





Det har varit mycket läxor den här veckan, bl.a. en idrottsläxa om karttecken som kan vara bra att kunna på orienteringsdagen 12/10. 

Vi hade matte med Jolanta i tisdags och då fick vi lyssna på musik när vi räknade

I onsdags på B-språkslektionerna hade vi även små prov och vår matte läxa var även tills i onsdags. 

På SO-lektionen kollade vi bl.a. på en film om alla världsdelarna och pratade om dem och om det fanns skillnader och likheter. 

På svenskan gick vi igenom hur man ska skriva faktatexter. Vi pratade om skillnaden mellan faktatext och skönlitterärtext.
   
På NO-lektionen började vi arbeta i smågrupper om våra naturtyper. Vi ska göra planscher om olika naturtyper.

I torsdags på svenskan hade vi en lång genomgång på dem och de. Lång men nyttig! Många gör fel när de använder de/dem när man inte får använda dom... 
På syslöjden arbetar vi med att sy väskor.


I fredags hade vi ett test om kartsymboler i klassrummet som var på vår idrottslektion! Vi använde Kahoot. 

Vi hade News som vanligt och gruppen gjorde en fin sammanfattning av veckans nyheter.


NinaStinaInfo.
En liten men viktig påminnelse: Glöm inte bort att sjukanmäla ert barn genom att alt. ringa till skolan eller via appen varje dag hen är sjuk. Om ert barn går hem mitt under skoldagen (de ska alltid höra av sig till er om de går hem) ska ni också ringa skolan/anmäla via appen. Annars får de ogiltig frånvaro.

På torsdag ska eleverna få prova på att spela blind-fotboll sista lektionen i Bellevue. Se till att ha rätt kläder för aktiviteten! De får sedan gå hem själva därifrån.
Angående det vill Marie passa på att tipsa klassen om att kolla på en länk på SVT Sport: http://www.svt.se/sport/fotboll/video/videoKlipp-9948632/?cmpid=del:em:sp:20160914:videoKlipp-9948632:spo
Vi utvärderade för första ggn denna termin, både "enskild insats" och "gruppansvar". Dessa utvärderingar finns att läsa i elevernas skolagendor. Där finns även en lista men saker som får en att må bra/inte bra. Först gjorde alla dem enskilt för att sedan diskutera det i sina arbetsgrupper och få chans att ev fylla på sin egen lista. Kika gärna på dem också!


Trevlig Helg!
Andy, Isak, Samuel, Elias och NinaStina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar