Leta i den här bloggen

Sidor

10 mars 2017

v.10

Hejsan-svejsan!
Den här veckan har varit väldigt rolig! Förutom vädret förstås!
Vi hade som vanligt hemkunskap och vi fick göra klart våra semlor som vi började med för fleeera veckor sedan! Det blev i alla fall jättegött, tycker vi göteborgare. Ylva ber föräldrarna påminna sina barn om hemkunskapsläxan!

Vi hade vikarie på hela måndagen som gick väldigt bra och även vikarie på tisdagen på Ninas lektioner.

Under den första idrotten efter sportlovet hade vi styrka. Vi fick lära oss om vilka övningar som är bra att göra om man vill träna styrka som t.ex. plankan. Vi hade helt enkelt teori om det.
Vi hade läxa i BB (Blåa boken). Vi skulle skriva om sportlovet men den här gången skulle vi skriva mer annorlunda. Texten skulle innehålla personbeskrivningar eller miljöbeskrivningar eller båda och om man ville. Alla tyckte att det var en rolig läxa och på torsdagen fick vi feedbacka på varandras texter med hjälp av Tummen Upp-boken.

På musiken håller vi fortfarande på med sången Stitches av Shawn Mendes. Nästa vecka ska vi ha ett prov och det går ut på att vi ska spela låten på keyboard i en speciell takt utan att man ska tappa bort sig i låten.

På torsdag kväll hade vi klassfest! Inför det tog alla med sig snacks ,godis eller dricka. Som ni alla säkert sett hade vi även olika ansvar att ta med olika saker och även festfixare osv. Vi dansade och lekte lekar, Virus var populärt.

I veckan har vi även haft so-prov och det handlade om olika regler och lagar. Den första delen gick bra för alla! I matten jobbar vi med koordinater och samband som vi snart ska avsluta.

Idag har vi utvärderat, haft debatter rörande kapitlet Sverige i världen som vi har prov på på onsdag, jobbat på MSW på laptops.

Vi har haft en jättebra vecka!

P.S Glöm inte MSW ( mystudyweb)


NinaStinaInfo.

På tisdag firar vi internationella pi-dagen! Klä dig gärna i något med geometriskt mönster alternativt som Albert Einstein! :)


Trevlig helg önskar 
Thu, Linnea, Olivia och NinaStina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar