Leta i den här bloggen

Sidor

17 mars 2017

Veckobrev v.11


Hej!

Under måndagen har vi haft hemkunskap, vi lagade fisk och ris med en gräddsås som innehöll purjolök, vi ska även laga helst en fiskrätt hemma tills på måndag v.12. På bilden började vi rita på våra bilder av the vitruvian man. 
Vi fick tillbaka våra NO och MA-prov, vi gick igenom ungefär halva provet. Provet ska hem för att skrivas på (det ska tillbaka så snart som möjligt). På proven har Stina skrivit pilar som visar om vi presterat bättre/inte lika bra/ungefär som tidigare jämfört med höstens betyg.

I tisdags var det PI-dagen eftersom att det är datumet " 3,14 " som också är början på talet PI. Genom att fira och uppmärksamma PI-dagen så hade lärarna ordnat en PI-tävling som innebär att man skulle kunna komma ihåg så många decimaler som möjligt. Rekordet i skolan var en elev som hade klarat 310 decimaler! Maxi blev den som fick representer vår klass. Thu kunde flest decimaler i klassen, grymma 227 st, men råkade skriva en tidig siffra fel under kvalet. 
På idrotten hoppade vi trampolin, många tyckte att det var väldigt roligt och medan spelade de andra som inte hoppade, badminton. Vi hade även engelska och då fick vi berätta om en "läskig/konstig" upplevelse som vi hade varit med om.

På onsdagsmorgonen hade vi ett keyboardprov på musiken, där man skulle kunna spela "Stitches" med Shawn Mendes. 3/4 av klassen hann spela, resten av klassen ska spela nästa vecka. Medan vissa gjorde provet så fick de andra sitta i klassrummet med lite uppgifter från Nina. Vi har också gått igenom resten av provet som vi började gå igenom på måndagen. På engelskan fick dem flesta kompisfeedback på sina engelska berättelser och de som inte var klara fick istället fortsätta att skriva. På matten jobbade vi med geometri och med att räkna ut omkrets och area av olika figurer.

På torsdagens engelskan började många renskriva sina engelska berättelser på datorerna. De som inte var klara med sina dem fortsätter att skriva på dem, både i skolan och hemma (tänk på att några mejlade berättelserna så att dem kan skriva på det hemma). Vi fortsätter nästa fredag så glöm inte att maila tillbaka dem till dess!
Under svenska lektionen pratade vi om olika textgenrer och kom fram till den vanligaste är berättande texter. Idag fick vi skriva faktatexter. Hälften skrev om Brunbjörnar och andra hälften om Pyramider. Vi fick också testa att skriva ett gammalt nationellt delprov i matte. Det var inte alls så svårt som man kunde tro.

Fredagen började med trä och syslöjd, efter det hade vi idrott där vi hoppade trampolin och de som väntade på att hoppa fick bygga pyramider. News hade sin sändning innan lunch med intressanta nyheter!


Till lunch fick vi kycklingklubbor, som vanligt. Under svenskalektionen fortsatte vi att jobba med faktatexterna och då gav vi respons på varandras texter. Det blev en skön och en efterlängtad fredag, eftersom att vi hade mycket prov och läxor denna vecka. :) 


NinaStinaInfo.

Nina på kurs heldag onsdag = vikarie.
"Rocka sockorna" på tisdag. Ta på roliga eller udda strumpor får att visa att vi står för att alla får vara olika!
Tips till alla tjejer! Anmäl er till Teklafestivalen. Jättekul arrangemang av Robyn (artisten) och KTH för att i framtiden locka fler tjejer till KTH:s utbildningar. Läs mer på https://www.teklafestival.se/
NP i matematik skriver vi den 3 och 5 april. Mer info kommer snart.


Trevlig helg!
Karla, Elin, Alma och NinaStina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar