Leta i den här bloggen

Sidor

31 mars 2017

Veckobrev v.13

Hej!
I tisdags så röstade vi till World Children's Prize där det är tre barnrättshjältar som hjälper barn i nöd. Och den som får flest röster vinner 700 000 kr. Vi återkommer med vem som vann flest röster av oss på skolan längre fram. I maj ska vi titta på den stora prisutdelningen!

Under den senaste tiden har vi arbetat med olika texttyper och i torsdags arbetade vi med argumenterande texter då vi skrev ned olika argument och sedan hade vi debatter vilket vi har blivit väldigt duktiga på!

Vi har haft jättemycket matte den här veckan inför proven nästa vecka. Mycket info finns på bloggen!

Vi är nästan klara med våra PowerPoint-presentationer i historia, nästa vecka blir det redovisning. Alla grupper ska titta igenom PPT som blivit hem-mailade till varje person i gruppen. Föräldrar! Feedbacka gärna på dem!

På idrotten får vi hitta på egna danssteg till musik i olika grupper vilket är superkul! Nästa vecka får vi visa upp våra danser. 
Vi har även jobbat med våra IUP-er om läxrutiner och betyg. 


NinaStinaInfo.

Angående NP i MA måndag och onsdag nästa vecka: Se separat info på bloggen!
Oj vad vi repeterat denna vecka! Puh!
Efter påsk blir det mer NO, då drar vi igång med kemiavsnittet! Kul!
Har alla lämnat in hemkunskapsuppgiften?


Nu har vi börjat med historia, årets sista ämne inom SO. Puls Historia finns på ILT (inläsningstjänst). Kan vara skönt att lyssna på fakta o fokusera på förståelsen och kanske anteckna till om man vill utveckla sin studieteknik som blir viktigare och viktigare ju högre upp man kommer. Vi antecknar ofta när vi tittar på film.
Planeringen är som vanligt kopplad till klassen på Skolwebben. Mål, innehåll och vad som bedöms, finns där.

SEDAN ÄR DET PÅSKLOV!!! 

Trevlig Helg,

Amme, Ica, Cora och NinaStina!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar