Leta i den här bloggen

Sidor

10 feb. 2017

Veckobrev v.6!

Hej!

Måndag

På hemkunskapen gjorde vi semlebröd som sedan om två veckor, ska bli färdiga semlor! Vi har börjat med skala i matten och vi har fortsatt med olika krafter i fysiken.

Tisdag

Vi gjorde de två första nationella proven i svenska där vi svarade på läsförståelsefrågor på en berättande text och skrivuppgiften var att vi skulle skriva en berättande text.

Onsdag

Stine var sjuk så vi hade tyvärr ingen musik. På SO arbetade vi med politik och demokrati. Vi hade många olika vikarier eftersom Nina var på kurs.

Torsdag

I torsdags hade vi nationella prov igen. Då jobbade vi med läsförståelse igen men då var uppgifterna om en artikel , en dikt och en faktatext. Skrivuppgiften var att vi skulle skriva en argumenterande text.

Fredag

På idrotten spelade vi basket och fick tillbaka idrottsprovet. 
Vi lyssnade på intressant nyheter, fick tillbaka våra ordklassprov, hade förhör på engelska verb. Vi läste även vidare i "Dagens katastrofer" i mindre grupper.
Vi håller på att skriva berättelser på antingen svenska eller engelska som vi ska ha elevfeedback på dvs rätta och ge feedback 2 och 2.

NinaStinaInfo.

På tisdag är det alla hjärtans dag och Crazy Valentines Day. Kom utklädd till något/någon du älskar! ❤

onsdag är det friluftsdag och då ska vi ta en härligt uppfriskande vinterpromenad i Lill-Jansskogen.
Samling kl 9.30 på Odenplan. Åter på Odenplan ca kl 14. 
Medtag mumsig matsäck med något varmt att dricka och ett sittunderlag. Ni måste ha kläder efter väder. Det blir en tråkig dag om man fryser... Mössa och vantar kan man alltid packa ned om man fryser och lilla snygga handväskan är inte så bekväm att bära efter en stund.

Måndag v.8 har alla som inte stannade till kl 15 på tekniska museet hemkunskap på morgonen. Eftermiddagens hemkunskap är inställd. 

Hälsningar om en trevlig helg!

Maximus, Edvin, John & NinaStina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar