Leta i den här bloggen

Sidor

24 feb. 2017

Veckobrev v.8!

Hej!
Den här veckan har vi gjort massor av roliga saker!

I måndags skulle halva klassen ha hemkunskap men tyvärr så var Ylva sjuk så vi fick gå till biblioteket istället. 

I tisdags hade vi idrott som vanligt och vi fick testa på "akrobatik" och då fick vi stå på händer, hjula och mer saker. Efter det hade vi klassmöte och då spelade vi upp små teatrar. Som handlade om när någon eller några fryser ut personer med till exempel blickar o.s.v.

I onsdags hade vi NO-provet som alla väntat på. Det innehöll fysik, teknik och matte. Allt i ett!
Vi hade också debatter om regler och lagar i grupper om tre. Det var väldigt roligt för att vi fick ett papper där det stod massor av knep, eller fula knep som man ibland använder i en debatter. Det var meningen att vi skulle använda dem i debatterna och sedan skulle klassen lista ut vilka ful-knep vi använt oss av.






Vi har läst ut boken Dagens Katastrofer och fått reflektionsfrågor på den. Vissa tog vi muntligt, andra skriftligt.

























På torsdagen hade vi temadag. Då jobbade vi med 6en. Några tillfällen innan denna dag har vi träffats för att förbereda dagens arbete i mindre grupper/familjer. Alla i gruppen fick en familjemedlem och sedan skulle vi rita hur de såg ut. Det var väldigt mycket blandade familjer som vi i 6a och 6en gjorde. På temadagen skulle vi fortsätta med det genom att göra deras "skelett" (ståltråd) och sedan "musklerna"(aluminiumfolie) och till slut ett lager av lera som var färgad. Vi hade också en utställning i ljushallen där vi kunde se vad hela skolan hade gjort.

Idag hade vi slöjd och idrott och på idrotten fortsatte vi med akrobatiken och sedan var det nästan bara filmmys resten av dagen! Då var det lätt att gå in i "sportlovsmood".

NinaStinaInfo v.10
Nina är på kurs på tisdag så det innebär vikarie.
Prov i SO om "regler och lagar" torsdag 9/3.
Klassfest kvällen till ära! Klockan 18-20.30.
Alla tar med sig snacks, godis, läsk, skålar, muggar, ljusslingor mm till torsdag morgon! Separat info om festen finns på bloggen.

Ha en superskönt lov!
Olivia, Linnéa, Thu & NinaStina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar