Leta i den här bloggen

Sidor

22 sep. 2014

Toppenerbjudande!

Hej föräldrar!

Vår klass har, via en av våra speciallärare Nick Houghton, fått erbjudandet att delta i en forskningsstudie kring Robomemo som är ett arbetsminnesträningsprogram utvecklat av Cogmed vid Karolinska Institutet. Studien handlar om att värdera den positiva feedback som ges via programmen.

RoboMemo Arbetsminnesträning är en vetenskapligt beprövad metod utvecklad vid KI som förutom att ge ökad koncentration, uppmärksamhet och impulskontroll även förbättrar elevers läsförståelse och matematiska förmåga. Det syftar till att öka förmågan att aktivt hålla information i minnet under en kortare period.

Cogmeds datoriserade träningsprogram innehåller vetenskapligt testade övningar för att träna auditivt och visouspatialt arbetsminne. Genomförandet av träningen sker med stöd av en coach från skolans personal som är utbildad hos Cogmed. Träningen tar cirka 50 minuter per skoldag i fem veckors tid. Vi kommer att lägga dessa träningstillfällen under lektioner som inte påverkar för mycket av elevernas normala studiegång. Vi kommer dock att behöva hålla kvar barnen till 14.00 torsdagar och fredagar för att inte allt för mycket lektionstid ska bli drabbad.

Om ni/vi väljer att delta så kommer klassen att få, förutom förstås ett förbättrat arbetsminne, 5000 kronor till sin klassresa i år 6 som tack för att de deltar i Cogmeds forskningsstudie!
Vi lärare tycker att det här låter som ett fantastiskt erbjudande!

Så kortfattat:
Barnen får :
*bättre arbetsminne
*5000 kr till klasskassan
Det kostar:
*2x30 min extra skoltid utöver schemat (+ Elevens val, klassmötestiden, ett antal matematiklektioner och några svensklektioner kommer också utnyttjas, men det räknar vi med att få tillbaka i form av mer fokuserade elever!)

Vi tycker det låter som en fantastisk chans som inte erbjuds alla skolbarn!
Läs mer i infon och skriv under det papper som barnen får med sig hem i skolväskan om ni vill vara med. Är det någon av er som väljer att inte vara med i studien så är det ok. Så länge vi blir minst 20 elever så kan vi genomföra aktiviteten.

Hälsningar

Stina, Nina och Nick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar