Leta i den här bloggen

Sidor

19 sep. 2014

Veckobrev v38!

Hejsan!
I måndags hade vi orientering i Bellevue igen. Det vart lite kortare tid då för vi pratade lite innan om karttecken osv. Det är en orienteringsdag om några veckor. Efter idrotten hade vi elevens val och vi fick göra lite charader i slutet. Senare hade vi matte med Stina.

I tisdags övade vi inför valet med vår klass och 5a. I ungefär 2 veckor har vi jobbat i grupper med 5-7 personer. Det har varit kul och vi har fått lära oss mycket om demokrati. Vi har även haft vårat första skriftliga läxförhör i engelska.

I onsdags så gick vi till Bellevue och orienterade. Det gör vi nästan alltid nu för tiden. Sen (efter rasten) gick vi till klass 5a. Vi höll på att fortsätta på affischerna till demokratin. Och till slut skulle vi ha en föreläsning/debatt om det. Det blev många som blev bra. Man fick också rösta på det partiet man gillade. Dagen efter fick vi veta resultatet!

I torsdags hade vi slöjd första timmen. Vi fick också veta vem som vann valet! Det parti som vann var: Djurdemokraterna, tvåa var: Nya demokraterna och tredje parti var: delad plats Sociala enheten och Miljöpartiet. 
Alla hade jobbat hårt med partierna, och vi var också nöjda även om vi inte vann! Grattis till alla!

I fredags hade vi bild med Chris och Lina. Vi fick öva på en collagemetod. Vi har även jobbat med samhällskunskap. Vi har diskuterat och svarat skriftligt på 8 frågor som NIna ska förhöra oss på på torsdag. Klassvärdarna har utvärderat sina ansvarsområden som de haft i två veckor + gett de nya ansvarsgrupperna tips för deras två veckor.


NinaStinaInfo.
Eftersom en del mobiltelefonen dyker upp under lektioner och raster trots att det råder en regel om det motsatta har vi bestämt att vi samlar in alla mobiler på morgonen och delar ut dem vid dagens slut. Vi vill att ni pratar om användningen av mobiltelefoner på skoltid hemma. Barnen kan alltid nås via expeditionen. Vi kör detta under nästa vecka också. Sedan provar vi på nytt igen.

måndag till tisdag ska vi ingå i en riksomspännande forskning! Vi ska tillsammans med 20000 andra barn vara med i Grönsaksförsöket.
Det innefattar att barnen under ett dygn ska notera alla grönsaker och frukter som de äter. Läs gärna mer på: http://forskarfredag.se/massexperiment/gronsaksforsoket/
Barnen får mer information och protokoll som ska fyllas i på måndag. Hjälp dem gärna genom att påminna dem att fylla i protokollet hemma på måndagskvällen + tisdagsmorgonen. Vi rapporterar in våra resultat i skolan på tisdagen. OBS! Vi skrev fel i agendan, vi skrev att alla skulle skriva upp vad de åt under helgen! 

På tisdag har hela mellanstadiet Assembly i ljushallen på morgonen. Några från 4a och några från 5a ska berätta om vårt gemensamma projekt om valet på svenska och engelska inför alla :) Glöm inte bort att träna på det ni ska säga Noak och Hedvig!

onsdag ska NinaStina på föreläsning och det innebär vikarie för klassen under förmiddagen och en liten stund efter lunch. Sedan kommer Stina till sista lektionen innan idrotten.
11.30 samma dag går nästa grupp till Hagaparken med Marian. 
Denna vecka: 
Thu
Alma
Abbe
Ebba
Karla
Samuel
Issan
Leja
Noak
Regnkläder och stövlar vid behov!
torsdag kommer Nina att ha muntligt förhör i mindre grupper om frågor som de har besvarat ( i So_böckerna) i sina AG:n och som följer med hem idag. Inga anteckningar får följa med på förhöret. Bara att plugga in alltså.

Trevlig helg hälsar 
Thu, Tyra, Abbe, Nina och Stina:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar