Leta i den här bloggen

Sidor

5 sep. 2014

Veckobrev v 36

Hej!
Måndag
I måndags hade vi vikarie på gymnastiken. På elevens val så läste Bridget en saga för oss. Sen fick vi skriva fortsättningen. i NO skriver vi om djur!

Tisdag
I tisdag så hade vi klassmöte då så utsåg vi våra elevrådsreprensentanter, de heter Leja och Samuel. Sen hade vi sv (svenska) med Nina.

Onsdag
I onsdags hade vi också vikarie på idrotten. På sv (svenskan) skrev vi Boken om mig. 

Torsdag
I torsdags så hade vi slöjd. Röda gruppen fick sy på symaskin! Och alla i röda gruppen tyckte att de var roligt. Blåa gruppen fick använda såglåda. Det tyckte de flesta i blåa gruppen var roligt!           

Fredag 
Idag har vi först bild och då gjorde vi klart våra namnskyltar. Sedan började vi jobba tillsammans med 5a. Vi hittade på egna partier och argument inför debatten om två veckor.






NinaStinaInfo.
Då tar ännu en skön vecka slut. Klassen har verkligen jobbat på bra och är värda en helg fylld av lite färre måsten. Det verkar bli en härlig helg så njut av sommaren!

Från och med nästa vecka är det viktigt att alla har skaffat en kapitelbok med eller utan bilder. Det är alltid en stående läxa att ha en kapitelbok i bänken, för vi läser så ofta vi kan!

Nästa vecka kör vi igång med läxorna. Kolla i deras agendor/här på bloggen. Som regel gäller engelska till tisdagar, svenska till onsdagar och matte till torsdagar. Sedan kommer läxor i NO eller So att tillkomma från och till. Fredagar är ev läxdag. Det man inte hunnit klart under veckan får man i läxa till fredag alt måndag om hellre vill ta helgen och jobba ikapp. Gäller speciellt de som varit borta någon dag. 
Agendan ska alltid ligga i väskan och väska har man alltid med sig till skolan. 

Några av er har redan råkat bli sjuka, det är ju typiskt när man ses efter ett långt sommarlov. Vi vill att man försöker ta igen vad man missat när man har varit sjuk. Allt går givetvis inte att läsa in när man är borta, men i alla fall en del så man inte får sprickor eller hål i grunden till sitt hus (be barnen förklara...). Ibland kan det även bli små sprickor när man inte arbetar ordentligt på lektionen, vi vill gärna täta dem också. Därför kan det komma hem lite jobb även om man varit närvarande hela veckan. Känns det som ert barn får för mycket att ta igen så hör av er!

Halva klassen är indelade i fyra ansvarsgrupper. De sköter ett ansvar under två veckor. Den andra halvan är under dessa två veckor ledig. 
De första två veckorna har fungerat bra och alla sköter sina uppgifter utmärkt. Guldstjärna till dem!
- Klassvärdar tar hand om klassrummet och precis utanför det. 
- Matvärdar släpper in i matsalen och torkar våra platser + att de ansvarar för klassens gemensamma städområde inne i skolan
- Veckobrev skriver förstås här på bloggen om vad de gjort under veckan
- Nyhetspanelen kör veckans nyhetsresumé på fredagar. Då gäller det att ha extra bra koll på vad som har hänt på nyheterna (tidningar, nätet, tv)under veckan. De presenterar nyheterna (en av varje; utrikes, inrikes, lokalt, kultur och sport fördelat i gruppen) inför klassen.

De barn som kickar till skolan behöver skaffa lås till kickboarden för att låsa fast den i cykelstället. Denna vecka har vi låtit dem ta med cyklarna in i klassrummet, men det får vi egentligen inte, så skaffa lås under helgen!

Klassfoto tisdag 16/9 (inte nästa vecka men veckan efter)!

Våra e-postadresser: 
kristina.olsson@stockholm, nina.isberg-lindblad@stockholm.se

Trevlig Helg!
Önskar
Ebba, Isabel, Simon och NinaStina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar