Leta i den här bloggen

Sidor

26 sep. 2014

Veckobrev v39

Hej!
Måndag: Idag har vi haft idrott. Vi lekte Capture the flag. Det var jätteroligt. Vi övade också på karttecken. Efter idrotten hade vi elevens val hos Bridget. Vi kollade på en animerad engelsk film som handlade om Halloween. Sen hade vi NO med Stina.  Efter det hade vi lite matte.

Tisdag: Idag hade vi engelska-förhör. Vi gjorde också  flera svenska-tester. Tex rättstavning på 36 ord. På matten jobbade vi i matteboken. På engelskan jobbade vi i både Textbook och Workbook. Det var roligt!

Onsdag: Idag hade vi gympa igen. Vi hade flera stationer, det blev nästan som en hinderbana förutom att man var på en station i taget. Idag hade vi två vikarier. På förmiddagen hade vi Nellie och på eftermiddagen hade vi Hajna.  Efter lunchen gick några med Marian till Hagaparken där dom kollade på träd och växter och lärde sig mer om skogen och lite sånt. Vi andra jobbade med djur och växter i NO boken. 

Torsdag: Idag hade vi först slöjd. På syslöjden fick vissa av oss symaskins-körkort. På träslöjden fortsatte vi med våra lådor/askar. Sen hade vi SO förhör med Nina. Man blev indelad i 4 grupper. Ca 7 barn i varje grupp sen hade vi vårt lilla SO-förhör. Nina tyckte att vi var jätteduktiga! Vi fick pannkakor till lunch. Mums! Vi gick också till datasalen och skickade iväg grönsaksförsöket och testade att logga in på SLI.se

Fredag: Idag har vi crazy friday!!! Nästan alla gick med pyjamas och gosedjur till skolan! Vår första lektion var bild hos Chris. Vi jobbade på våra collage. Sen hade vi svenska med Nina. Då fick vi skriva varsin personbeskrivning. Vi läste upp personbeskrivningen i våra AG:n och listade ut vem det var man beskrev. Det var jättekul! Efter lunch såg vi på nyhetspanelen som hade spännande nyheter.

Trevlig helg! Från Molly, Issan och Alma


NinaStinaInfo.

Nu är alla utvecklingssamtal klara för den här gången! Tack för trevliga möten! Nästa gång vi ses blir efter jul och då blir det antingen med Nina eller Stina, vi delar upp er. Då kikar vi mer på hur det går och hur barnens IUP ser ut. Skriftliga omdömen får ni först i vår.

Vilken spännande föreläsning vi var på i onsdags. Det är så roligt att få komma tillbaka till jobbet full med idéer om hur vi ska jobba för att lära barnen så mycket som möjligt!
Tråkigt är det dock att det inte blir något Robomemo nu. Men så är ekonomiläget i den svenska skolan här i Stockholm. 

Det vore bra om alla testar om sli-inloggningen funkar för att se film hemifrån . Hör av er om det inte gör det. Nina har tänkt att ge en "film-läxa" under v41 (ej nästa vecka).

Barnen har läxa fr Micke på idrotten till på måndag. Hjälp dem att komma ihåg att göra den samt att få med sig den på måndag morgon. Den innebär att lära sig karttecken inför orienteringsdagen torsdag v41 (ej nästa vecka). 

Sista "skogsgruppen" går ut med Marian på måndag 11.30-14.30. Glöm inte stövlar och eventuella regnkläder!
Gruppen är: Felix, Issan, Elias, Linda, Linnéa, Molly, Tyra, Isabel och View.

På torsdag kommer vi att ha mellanstadiets första matematiktest. Det blir kul!

Ha en härlig helg!
Önskar
NinaStina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar